Reklama
Brokolicový nákyp
Fotogalerie:

Brokolicový nákyp

Kateřina Smolková

Ostrava
Hodí se nejlépe k bramborové kaši.
Kateřina Smolková, Ostrava

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 4 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1,5 lžičky vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Omytou brokolici rozkrájíme na menší kousky, osolíme a v hrnci s vodou vaříme přibližně 20 minut. Jakmile mírně vychladne‚ rozkrájíme ji na ještě menší kousky a vložíme do zapékací nádoby‚ ve které ji rozmačkáme vidličkou.
  2. V hrníčku rozšleháme vejce s vegetou‚ solí a pepřem a směs vlijeme na brokolici. Dáme do trouby zapéct zhruba na 25 minut.

    TIP: Jestli chceš recept vylepšit, můžeš ještě přidat 1–2 nožičky libových párků.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se špenátem a fetou

Těstoviny se špenátem a fetou

V této podobě špenát chutná i dětem. Alena Hrdličková, Praha
Vaříme express /24.07.15
Paličky s jedinečnou omáčkou

Paličky s jedinečnou omáčkou

Omáčka je u nás velice oblíbená.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /08.12.12
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Hořký střed čekankových puků vykrojíme.

Martina Skácelová, Teplicko

Vaříme express /27.01.17
Plátky v kefírové marinádě

Plátky v kefírové marinádě

Díky kefíru jsou šťavnaté a pěkně měkké.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /12.06.16
Mleté maso na špejli

Mleté maso na špejli

Zbyněk Páral, Klatovy

Vaříme express /08.06.18
Zelné taštičky s uzeným masem

Zelné taštičky s uzeným masem

Jednoduché a rychlé, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český ...

Vaříme express /13.06.12
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama