Reklama
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Dana Holasová

Brno
Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím lépe.
Dana Holasová, Brno

Ingredience

  • Základ
  • 1 brokolice
  • 20 brambory
  • svazek cibulka jarní
  • Omáčka
  • 1 svazek pažitka
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený
  • 1 smetana na vaření
  • 1 cibule
  • 1–2 lžíce olej
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 250 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme sýrovou omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme najemno a na rozpáleném oleji osmahneme. Zaprášíme moukou, přilijeme vodu a přidáme bujon. Za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut.
  2. Zatím dáme vařit do jednoho hrnce menší oškrábané brambory a do druhého brokolici rozebranou na malé růžičky. Brokolici povaříme pouze krátce, asi 3 minuty, poté slijeme a necháme v teple.
  3. V omáčce necháme rozpustit trojúhelníčky sýra, přilijeme smetanu, prohřejeme a roz­mixujeme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno posekanou pažitku. Na talíři zdobíme mladou cibulkou pokrájenou na tenká kolečka.
     
    TIP: Ke zvýraznění chuti můžeš do smetanovo-sýrové omáčky přidat špetku karí koření.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Manžel ji nejdřív nechtěl ani ochutnat, pak ji ale chválil. Olga Černohorská, Most
Vaříme express /15.06.13
Placičky z ředkviček

Placičky z ředkviček

Tyto placky jsou podobné bramborákům.

Dana Roubalová, Hlinsko

Vaříme express /18.03.17
Houbovo-cibulová  polévka

Houbovo-cibulová polévka

Polévka je vhodná pro diabetickou a redukční dietu.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /06.10.16
Barevné medailonky

Barevné medailonky

Uvař maso se zeleninou, získáš polévku i suroviny na medailonky.

Ivana ...

Vaříme express /11.05.16
Žampionové špecle

Žampionové špecle

Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice
Vaříme express /20.02.10
Ryba s francouzským kozím sýrem

Ryba s francouzským kozím sýrem

Mám ráda rychlá a zdravá jídla a v poslední době jsem přišla na chuť ...
Vaříme express /28.08.13
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama