Reklama
Reklama
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Dana Holasová

Brno
Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím lépe.
Dana Holasová, Brno

Ingredience

  • Základ
  • 1 brokolice
  • 20 brambory
  • svazek cibulka jarní
  • Omáčka
  • 1 svazek pažitka
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený
  • 1 smetana na vaření
  • 1 cibule
  • 1–2 lžíce olej
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 250 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme sýrovou omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme najemno a na rozpáleném oleji osmahneme. Zaprášíme moukou, přilijeme vodu a přidáme bujon. Za občasného míchání přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut.
  2. Zatím dáme vařit do jednoho hrnce menší oškrábané brambory a do druhého brokolici rozebranou na malé růžičky. Brokolici povaříme pouze krátce, asi 3 minuty, poté slijeme a necháme v teple.
  3. V omáčce necháme rozpustit trojúhelníčky sýra, přilijeme smetanu, prohřejeme a roz­mixujeme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno posekanou pažitku. Na talíři zdobíme mladou cibulkou pokrájenou na tenká kolečka.
     
    TIP: Ke zvýraznění chuti můžeš do smetanovo-sýrové omáčky přidat špetku karí koření.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků. Pavel Štrougal,...
Vaříme express /26.10.13
Kuřecí „škvarečky“

Kuřecí „škvarečky“

Jíme je s brambory nebo jako jednohubky.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Vaříme express /23.07.15
Játra v nivové omáčce

Játra v nivové omáčce

V této úpravě jsou játra skvělá.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Vaříme express /22.02.16
Masové koule s mozzarellou

Masové koule s mozzarellou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /28.02.18
Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s uzeným masem

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Vaříme express /25.01.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama