Reklama
Brokolice s bešamelovou omáčkou
Fotogalerie:

Brokolice s bešamelovou omáčkou

Eliška Peovská
Eliška Peovská
Česká Skalice

Tento recept je jednoduchý, rychlý a chutný. Do omáčky lze přidat i jiný druh sýra, ale omáčka je sama o sobě moc dobrá. Brokolici s bešamelem si oblíbí především děti, ale bude chutnat i labužníkům.

Eliška Peovská, Česká Skalice

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 40 g máslo
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • 115 g niva
  • 200 g zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v páře do změknutí. Na pánvi necháme rozpustit lžíci másla a do něj vsypeme lžíci mouky a mícháme na hladkou jíšku.

  2. V hrnci ohřejeme mléko, pak do něj vlijeme jíšku a mícháme. Bešamelová omáčka nám začne houstnout, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Do bešamelu lze přidat nakrájená niva pro zvýraznění chuti omáčky.

    Nejlepší přílohou jsou těstoviny, případně i brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Vaříme express /20.03.19
Zapečená sýrová pochoutka

Zapečená sýrová pochoutka

Rita Dlabáčková, Praha

Vaříme express /26.01.18
Krůtí maso s hříbky a paprikami

Krůtí maso s hříbky a paprikami

Výbornou přílohou jsou i hranolky či krokety.

Olga Klásková, Praha

Vaříme express /14.09.15
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /16.10.15
Bramborové placky s hlívou

Bramborové placky s hlívou

Trochu vylepšený recept na bramborák.
Marta Černínová, Mokré Lazce
Vaříme express /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu