Reklama
Reklama
Brokolice s bešamelovou omáčkou
Fotogalerie:

Brokolice s bešamelovou omáčkou

Eliška Peovská
Eliška Peovská
Česká Skalice

Tento recept je jednoduchý, rychlý a chutný. Do omáčky lze přidat i jiný druh sýra, ale omáčka je sama o sobě moc dobrá. Brokolici s bešamelem si oblíbí především děti, ale bude chutnat i labužníkům.

Eliška Peovská, Česká Skalice

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 40 g máslo
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • 115 g niva
  • 200 g zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v páře do změknutí. Na pánvi necháme rozpustit lžíci másla a do něj vsypeme lžíci mouky a mícháme na hladkou jíšku.

  2. V hrnci ohřejeme mléko, pak do něj vlijeme jíšku a mícháme. Bešamelová omáčka nám začne houstnout, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Do bešamelu lze přidat nakrájená niva pro zvýraznění chuti omáčky.

    Nejlepší přílohou jsou těstoviny, případně i brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmrncovní salát

Šmrncovní salát

Rychlý, s velmi rafinovanou chutí. Jitka Sokolová, Pelhřimov
Vaříme express /14.08.16
Zapečené papriky

Zapečené papriky

Jíme je s brambory a tatarskou omáčkou.

Jarmila Výskalová, Poruba

Vaříme express /23.10.17
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

Výborné a rychlé jídlo.

Jana Králíčková, Návsí

Vaříme express /13.08.13
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Klasický předkrm v odlehčené variantě.
Jana Koláčková, Litomyšl
Vaříme express /08.09.11
Cuketová pomazánka s cibulí

Cuketová pomazánka s cibulí

Vychlaď ji a podávej na grilovací párty, je to skvělá alternativa k masu a ...

Vaříme express /13.08.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama