Reklama
Brambory s česnekem
Fotogalerie:

Brambory s česnekem

Ludmila Novotná

Teplice
Mám ráda jednoduchá jídla. Z brambor jich lze vymyslet mnoho a mně chutnají pečené s česnekem. Dopřeji si k nim zeleninu.
Ludmila Novotná, Teplice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • na vymazání olej
  • 6 stroužků česnek
  • sůl
  • trocha sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kousky o průměru asi 2,5 cm. Dáme je na pekáč s pečicím papírem (který lehce potřeme olejem) a pečeme v troubě při 180–200 °C.
  2. Když se brambory začnou opékat, promícháme je, až změknou. Nasypeme je do kastrolu, přidáme utřený česnek se solí a omastíme olejem nebo sádlem. Zakryjeme poklicí, protřepeme a necháme odstát. Na talíři doplníme zeleninou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra s hlívou

Kuřecí játra s hlívou

Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá  na podporu ...
Vaříme express /13.04.15
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Manžel si ji oblíbil, dělávám ji velmi často.

Jiřina Stoklasová, Děčín

Vaříme express /04.05.16
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Když zůstanou nespotřebované suroviny v ledničce, smíchám je na pánvi s bramborami a ...

Vaříme express /29.11.12
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Krůta v brynzovém těstíčku

Krůta v brynzovém těstíčku

Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně!

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /02.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu