Reklama
Reklama
Brambory s česnekem
Fotogalerie:

Brambory s česnekem

Ludmila Novotná

Teplice
Mám ráda jednoduchá jídla. Z brambor jich lze vymyslet mnoho a mně chutnají pečené s česnekem. Dopřeji si k nim zeleninu.
Ludmila Novotná, Teplice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • na vymazání olej
  • 6 stroužků česnek
  • sůl
  • trocha sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kousky o průměru asi 2,5 cm. Dáme je na pekáč s pečicím papírem (který lehce potřeme olejem) a pečeme v troubě při 180–200 °C.
  2. Když se brambory začnou opékat, promícháme je, až změknou. Nasypeme je do kastrolu, přidáme utřený česnek se solí a omastíme olejem nebo sádlem. Zakryjeme poklicí, protřepeme a necháme odstát. Na talíři doplníme zeleninou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená zelenina na víně

Zapečená zelenina na víně

Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé ...
Vaříme express /16.01.11
Pizza od naší sousedky

Pizza od naší sousedky

Náplň je jen na tobě, pizza je skvělá se žampiony, sušenou šunkou i s ananasem.

...

Vaříme express /27.07.17
Salát se sušenými rajčaty

Salát se sušenými rajčaty

Recept mám z dovolené a je opravdu skvělý.

Yvonna Nekvasilová, Děčín

Vaříme express /29.07.14
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Tím, že jsou obalené, tak se nelepí.

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /29.12.15
Malinový jogurt

Malinový jogurt

Linda Pokorná, Chrudim

Vaříme express /05.06.18
Svěží okurková polévka s mátou

Svěží okurková polévka s mátou

Zchladí a zasytí

Podle receptu Hany Sedliské z Klatov

Vaříme express /28.07.18
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama