Reklama
Brambory s česnekem
Fotogalerie:

Brambory s česnekem

Ludmila Novotná

Teplice
Mám ráda jednoduchá jídla. Z brambor jich lze vymyslet mnoho a mně chutnají pečené s česnekem. Dopřeji si k nim zeleninu.
Ludmila Novotná, Teplice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • na vymazání olej
  • 6 stroužků česnek
  • sůl
  • trocha sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kousky o průměru asi 2,5 cm. Dáme je na pekáč s pečicím papírem (který lehce potřeme olejem) a pečeme v troubě při 180–200 °C.
  2. Když se brambory začnou opékat, promícháme je, až změknou. Nasypeme je do kastrolu, přidáme utřený česnek se solí a omastíme olejem nebo sádlem. Zakryjeme poklicí, protřepeme a necháme odstát. Na talíři doplníme zeleninou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trojhránky s masovou směsí

Trojhránky s masovou směsí

Lze připravit i jako klasický závin a tím se z jednohubek k posezení stane plnohodnotná ...
Vaříme express /28.05.12
Vejce s rajčaty

Vejce s rajčaty

Lehká a veselá svačinka nebo večeře.

Marie Straková, Tvrdonice

Vaříme express /24.03.12
Smažené rolky s pórkem

Smažené rolky s pórkem

Dva druhy sýra a mandle dělají z tohoto jídla neobyčejnou lahůdku.
Martina ...
Vaříme express /27.05.13
Zapečené plněné žampiony

Zapečené plněné žampiony

Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce ...
Vaříme express /23.12.09
Rybí fondue

Rybí fondue

Souprava na fondue se dá využít různými způsoby.

Hana Sladká, Zlín

Vaříme express /13.06.15
Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama