Reklama
Brambory s bylinkovým dipem
Fotogalerie:

Brambory s bylinkovým dipem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na brambory dáme dip a posypeme je slaninou.


Líba Kouřilová, Beroun

Ingredience

  • 8 brambor
  • 4 lžíce oleje
  • trocha soli a kmínu
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 hrst čerstvých najemno nasekaných bylinek
  • 1 plechovka sterilované kukuřice s hráškem
  • špetka pepře a chilli koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a rozkrájíme na osminy. Promícháme je s olejem, posypeme solí a kmínem a pečeme při 200 ºC přibližně 25 minut.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kousky a opražíme ji na suché pánvi. Chvíli necháme vystydnout a zatím připravíme dip.

  3. Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, přidáme bylinky, okapanou kukuřici s hráškem, dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a vše dobře promícháme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Chutná zejména s celozrnným pečivem. Jitka Malá, Slavonice
Vaříme express /03.12.12
Sedlákova snídaně

Sedlákova snídaně

Vydatné jídlo pro pořádné chlapy.

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /11.12.12
Plněné taštičky

Plněné taštičky

Toto pohoštění nezklame žádnou návštěvu.
Soňa Sommerová, Unkovice
Vaříme express /17.10.11
Mascarpone s jahodami

Mascarpone s jahodami

Lehký letní dezert.

Karin Urbančíková, Frýdlant nad Ostravicí

Vaříme express /29.05.17
Salát z točeného salámu

Salát z točeného salámu

Dá se připravit předem a nechat proležet.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /12.10.13
Kuřecí  salát

Kuřecí salát

Výborná večeře, která je hotová za pár minut.

Anna Chvojková, Beroun

Vaříme express /10.04.15
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama