Podle bratrance ze Slovenska.
Eva Rainová, Sokolov
Ingredience
- 800 g brambory vařené ve slupce
- 150 g slanina
- 2 cibule
- 250 g brynza
- 1 zakysaná smetana
- 200 ml mléko
- 2 žloutky
- 4 stroužků česnek
- trocha soli a kmínu
- olej na vymazání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Brynzu rozmícháme se smetanou, mlékem, žloutky a prolisovaným česnekem.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme polovinu slaniny s cibulí, vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme, na to rozetřeme vrstvu brynzy. Pokračujeme opět vrstvou brambor, brynzou a zakončíme zbytkem slaniny a cibule. Zapékáme při 190 °C asi 20 minut.