Reklama
Bramborový krém s řeřichou
Fotogalerie:

Bramborový krém s řeřichou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Řeřichu si můžeš koupit už naklíčenou.

Markéta Oplušilová, Praha

Ingredience

  • 5-6 ks brambory
  • 1,5 l drůbeží vývar
  • 1 lžíce máslo
  • 1 hrst nastříhaná řeřicha + řeřicha na ozdobu
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • sůl podle chuti
  • trocha mletého bílého pepře
  • 2 vejce uvařená natvrdo

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zalijeme vývarem, přidáme máslo a vaříme asi 20 minut. Vmícháme řeřichu a smetanu. Polévku necháme přejít varem a nakonec ji rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem. Krém ochutíme solí a bílým pepřem.

  2. Vejce nasekáme na malé kousky a přidáme do talířů s polévkou, kterou ještě ozdobíme lístky řeřichy.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čertova omáčka

Čertova omáčka

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /12.09.17
Hermelínový salát s vysočinou

Hermelínový salát s vysočinou

Je to jednoduchá večeře nebo svačina a se salámem dost vydatná.

Jana Krátká, ...

Vaříme express /26.02.13
Kynutý koláč s párky

Kynutý koláč s párky

Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk
Vaříme express /18.03.12
Taštičky s mangoldem

Taštičky s mangoldem

Před pečením je můžeš posypat sýrem.

Jana Hrdá, Zlín

Vaříme express /16.02.15
Zeleninové brambory

Zeleninové brambory

Jsou super s kyselou okurkou.

Jitka Koukolová, Šaratice

Vaříme express /03.02.16
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu