Reklama
Reklama
Bramborovo-cuketové karí
Fotogalerie:

Bramborovo-cuketové karí

Jarka Pomazalová

Prostějov
Snadná a velmi zdravá večeře.
Jarka Pomazalová, Prostějov

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce karí
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 2 rajčata
  • 200 ml voda
  • 1 kostka drůbeží bujon

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na pánvi a na něm opečeme nejprve brambory, pak cuketu, přidáme cibuli s česnekem, poprášíme karí kořením a ochutíme solí, kmínem a pepřem.
  2. Zeleninovou směs podlijeme vodou a přidáme drůbeží bujon. Nakonec přisypeme na kousky pokrájená rajčata a necháme dusit za občasného míchání asi 10 minut.

    TIP: Tuto pochoutku můžeš obměňovat podle fantazie – např. do hotového jídla přidej na pánvi nasucho opražené kešú oříšky.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Je dobrá teplá i studená, to je výhoda. Chutná s bramborami ...
Vaříme express /09.09.16
Smažené bedly se sýrem

Smažené bedly se sýrem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /11.08.18
Rychlé bramborové knedlíky

Rychlé bramborové knedlíky

Rychlá příloha nejen k masu a zelí.

Vaříme express /28.05.12
Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Osvěžující letní oběd, který zasytí a přitom po něm neusneš.

Alžběta ...

Vaříme express /16.02.16
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném ...
Vaříme express /19.06.12
Fazole s čínským zelím

Fazole s čínským zelím

Jsou dobré také s klobásou.

Kateřina Jasenská, Fryšták

Vaříme express /18.10.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama