Reklama
Bramborovo-cuketové karí
Fotogalerie:

Bramborovo-cuketové karí

Jarka Pomazalová

Prostějov
Snadná a velmi zdravá večeře.
Jarka Pomazalová, Prostějov

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce karí
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 2 rajčata
  • 200 ml voda
  • 1 kostka drůbeží bujon

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo necháme rozpustit na pánvi a na něm opečeme nejprve brambory, pak cuketu, přidáme cibuli s česnekem, poprášíme karí kořením a ochutíme solí, kmínem a pepřem.
  2. Zeleninovou směs podlijeme vodou a přidáme drůbeží bujon. Nakonec přisypeme na kousky pokrájená rajčata a necháme dusit za občasného míchání asi 10 minut.

    TIP: Tuto pochoutku můžeš obměňovat podle fantazie – např. do hotového jídla přidej na pánvi nasucho opražené kešú oříšky.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný. Otto Plášek, Brno
Vaříme express /19.03.12
Nudle po čínsku

Nudle po čínsku

Rychlé jídlo, které u nás právě ‚‚frčí‘‘.

Jarka Hromádková, Mělník

Vaříme express /28.12.15
Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
...
Vaříme express /10.06.13
Bleskové houskové knedlíky

Bleskové houskové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zatím se mi vždycky povedly.

Lucie Pavlíčková, Praha

Vaříme express /01.05.16
Drožďová  polévka

Drožďová polévka

Tato polévka je rychlá a velmi chutná.

Hana Novotná, Třebíč

Vaříme express /29.08.17
Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká,...

Vaříme express /10.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu