Reklama
Bramborové řízky se špenátem a vejcem
Fotogalerie:

Bramborové řízky se špenátem a vejcem

Lenka Zimková
Lenka Zimková
Francova Lhota

Velmi rychlé a chutné jídlo. Syn vždy pomáhá při obalování.

Lenka Zimková, Valašská Senice

Ingredience

  • 5 ks velké brambory
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 5 vejce
  • špenát
  • 2 stroužky česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme jako řízek v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Usmažíme do zlatova.
  2. V hrnci si uvaříme špenát. Do špenátu přidáme sůl, pepř, česnek a ke konci vejce. Špenát tak získá jemnou chuť. Špenát lze ještě přihustit moukou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nepravá humrová pomazánka

Nepravá humrová pomazánka

Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající ...
Vaříme express /09.03.09
Kuřecí nudličky s hořčičnou omáčkou

Kuřecí nudličky s hořčičnou omáčkou

Příprava je velmi rychlá a výsledek zaručený. Doporučuji hořčicí nešetřit.

...

Vaříme express /11.10.15
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Sedlákova snídaně

Sedlákova snídaně

Vydatné jídlo pro pořádné chlapy.

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /11.12.12
Rychlá chlebová polévka

Rychlá chlebová polévka

Chléb by měl být tvrdší.
Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /11.10.11
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu