Reklama
Bramborové karbanátky
Fotogalerie:

Bramborové karbanátky

Eva Mykisková

Třebíč
Netradiční smaženky chutnají i samotné.
Eva Mykisková, Třebíč

Ingredience

  • 1/2 kg brambory vařené
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce mléko sojové
  • špetka jedlá soda
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Použijeme vařené brambory, které nám zbyly třeba od předešlého dne. Dobře je rozšťoucháme, trochu osolíme, opepříme, přisypeme mouku a špetku sody.
  2. Přidáme mléko, podle potřeby dolijeme vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které rukou tvarujeme a obalíme ve strouhance. Pečeme na pánvi na rozehřátém oleji. Podáváme je s bramborovým salátem, s bramborami či kaší.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín s ořechovým pestem

Hermelín s ořechovým pestem

Tyto hermelíny jsou výborné i v létě na grilu. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /03.05.12
Plněné okurky

Plněné okurky

Osvěžující letní večeře.

Stáňa Protivová, Kladno

Vaříme express /17.09.15
Špagety s lečem

Špagety s lečem

Doslova tě chytnou svojí pikantní chutí.
Olga Ambrožová, Brno
Vaříme express /22.01.09
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Je to jídlo, které mě zaujalo při jarní návštěvě Paříže.
Martina Výchopňová, ...
Vaříme express /06.03.09
Smetanová hrášková polévka

Smetanová hrášková polévka

Až budeš někdy přemýšlet, co rychle připravit na stůl, aby se tvoji jedlíci najedli ...
Vaříme express /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu