Reklama
Bramborové karbanátky
Fotogalerie:

Bramborové karbanátky

Eva Mykisková

Třebíč
Netradiční smaženky chutnají i samotné.
Eva Mykisková, Třebíč

Ingredience

  • 1/2 kg brambory vařené
  • 150 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce mléko sojové
  • špetka jedlá soda
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Použijeme vařené brambory, které nám zbyly třeba od předešlého dne. Dobře je rozšťoucháme, trochu osolíme, opepříme, přisypeme mouku a špetku sody.
  2. Přidáme mléko, podle potřeby dolijeme vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které rukou tvarujeme a obalíme ve strouhance. Pečeme na pánvi na rozehřátém oleji. Podáváme je s bramborovým salátem, s bramborami či kaší.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevné špízy

Barevné špízy

Grilování patří mezi oblíbené letní radovánky. Kdo nemá venkovní gril, může ...
Vaříme express /31.08.16
Kuře s koriandrem a cibulkou

Kuře s koriandrem a cibulkou

Vůni a chuť čerstvého koriandru jsem si zamilovala. Kupuju ho u nás ...

Vaříme express /19.05.15
Kuřecí jehličky

Kuřecí jehličky

Na jehly můžeme přidat půlky šalotek nebo kousky červené papriky.

Anna Herzová, ...

Vaříme express /25.08.16
Toasty s grilovanou zeleninou

Toasty s grilovanou zeleninou

Dobře okořeněná grilovaná zeleninka, to je pochoutka! A když se k ní přidá ...

Vaříme express /17.09.15
Rajčatové bochánky

Rajčatové bochánky

Jsou moc dobré, třeba jako předkrm. Ozdob je pažitkou nebo jinou bylinkou.

Veronika ...

Vaříme express /05.09.16
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Naučila mě ji moje maminka.

Lenka Ghisi, Brno

Vaříme express /02.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu