Reklama
Bramborová polévka se strouhaným sýrem
Fotogalerie:

Bramborová polévka se strouhaným sýrem

Klára Slunéčková

Pelhřimov
Vynikající svačinka nebo večeře. Slanina je voňavá a kupodivu chutná i našemu synkovi.
Klára Slunéčková, Pelhřimov

Ingredience

  • 700 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • 1,5 l vývar zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g slanina
  • 100 ml smetana
  • 100 g sýr
  • špetka muškátový oříšek
  • sušená majoránka
  • čerstvá majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a brambory na něm osmahneme. Zalijeme je horkým zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme přibližně 15 minut.
  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ji nasucho opražíme.
  3. Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme smetanu, vmícháme najemno nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem a majoránkou. 
  4. Jednotlivé porce na talíři posypeme osmahnutou slaninou a ozdobíme několika lístky čerstvé majoránky.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit přimícháním sklenky bílého vína.
    Na talíři lze bramboračku posypat ještě osmaženými houskovými křupínky.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové trojúhelníčky

Špenátové trojúhelníčky

Jeden kousek je lehký předkrm. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /11.09.17
Krémová bramborová polévka s fenyklem

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich ...

Vaříme express /13.06.17
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
Paprikový tvaroh

Paprikový tvaroh

Chutná dospělým i dětem.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Vaříme express /14.10.15
Jahodová polévka

Jahodová polévka

V horkém létě je příjemně osvěžující. Studené ovocné polévky dělám často, ...
Vaříme express /17.10.11
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Tyto zeleninové karbanátky se u nás osvědčily.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Vaříme express /02.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu