Reklama
Bramborová polévka se strouhaným sýrem
Fotogalerie:

Bramborová polévka se strouhaným sýrem

Klára Slunéčková

Pelhřimov
Vynikající svačinka nebo večeře. Slanina je voňavá a kupodivu chutná i našemu synkovi.
Klára Slunéčková, Pelhřimov

Ingredience

  • 700 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • 1,5 l vývar zeleninový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g slanina
  • 100 ml smetana
  • 100 g sýr
  • špetka muškátový oříšek
  • sušená majoránka
  • čerstvá majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla a brambory na něm osmahneme. Zalijeme je horkým zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme přibližně 15 minut.
  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ji nasucho opražíme.
  3. Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme smetanu, vmícháme najemno nastrouhaný sýr, ochutíme muškátovým oříškem a majoránkou. 
  4. Jednotlivé porce na talíři posypeme osmahnutou slaninou a ozdobíme několika lístky čerstvé majoránky.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit přimícháním sklenky bílého vína.
    Na talíři lze bramboračku posypat ještě osmaženými houskovými křupínky.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šunkovo-sýroví šneci

Šunkovo-sýroví šneci

Rychle jsou upečení‚ bleskově zmizí ze stolu. Simona Hopfingerová, Praha
Vaříme express /24.02.10
Vepřová panenka s bazalkou

Vepřová panenka s bazalkou

Rychlé a chutné jídlo, které je možné udělat s různou přílohou.

Nikola Hyblerová, ...

Vaříme express /26.06.15
Paprikové strapačky

Paprikové strapačky

Výborná specialita z Moravy.

Radana Spilková, Karlovy Vary

Vaříme express /12.04.15
Brokolicové krémové pohlazení

Brokolicové krémové pohlazení

Martina Žejdlíková, Teplice

Vaříme express /01.02.18
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Dobrůtka k večeři.

Hana Hlaváčková, Kratochvilka

Vaříme express /13.07.13
Vláčný krém s čokoládou

Vláčný krém s čokoládou

I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!

Jana ...

Vaříme express /17.07.17
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama