Reklama
Bramborová pochoutka
Fotogalerie:

Bramborová pochoutka

Petra Hlaváčková

Brno

Neznám nic jednoduššího.

Petra Hlaváčková, Brno

Ingredience

  • 3-4 velké brambory
  • 3 lžíce olej
  • 1 červená cibule
  • 5 stroužků česnek
  • špetka soli
  • trocha pepře
  • 4 vejce
  • 150 g nastrouhaný sýr
  • 1 hrst nadrobno pokrájená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpálíme olej a brambory na něm opékáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a vše ochutíme solí a pepřem. Bramborovou směs přesuneme do zapékací mísy s vyšším okrajem.

  2. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr a petrželku a touto směsí rovnoměrně zalijeme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut, než sýrová krusta hezky zezlátne.

Tip redakce

K bramborám do omelety můžeš přidat různé zbytky uzenin nebo masa. Pro zvýraznění chuti použij oblíbené kořenicí směsi, například adžiku či čubricu.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Martina Antalová, Odolena Voda
Vaříme express /04.03.18
Růžičková kapusta s hermelínovou smetanou

Růžičková kapusta s hermelínovou smetanou

Kapustu jsem nikdy neměl moc rád, přítelkyně ji však umí tak dobře připravit, že jsem...

Vaříme express /23.04.16
Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Těstoviny považuji za jedničku ve své kuchyni. Mám dvě malé děti a ty si nevybírají ...
Vaříme express /09.11.08
Ryba pečená na kuskusu

Ryba pečená na kuskusu

Skvělá je také treska

Podle receptu Kristiny Radové z Benešova



Vaříme express /29.10.19
Listový salát s mandarinkou

Listový salát s mandarinkou

Výborný salát z ledového nebo klasického salátu, který se hodí k hlavnímu chodu, anebo...
Vaříme express /14.05.12
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama