Reklama
Bramborová pochoutka
Fotogalerie:

Bramborová pochoutka

Petra Hlaváčková

Brno

Neznám nic jednoduššího.

Petra Hlaváčková, Brno

Ingredience

  • 3-4 velké brambory
  • 3 lžíce olej
  • 1 červená cibule
  • 5 stroužků česnek
  • špetka soli
  • trocha pepře
  • 4 vejce
  • 150 g nastrouhaný sýr
  • 1 hrst nadrobno pokrájená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpálíme olej a brambory na něm opékáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a vše ochutíme solí a pepřem. Bramborovou směs přesuneme do zapékací mísy s vyšším okrajem.

  2. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr a petrželku a touto směsí rovnoměrně zalijeme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut, než sýrová krusta hezky zezlátne.

Tip redakce

K bramborám do omelety můžeš přidat různé zbytky uzenin nebo masa. Pro zvýraznění chuti použij oblíbené kořenicí směsi, například adžiku či čubricu.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Drahomíra Lukešová, České Budějovice
Vaříme express /22.02.20
Polévka s knedlíčky z mletého masa

Polévka s knedlíčky z mletého masa

Martina Táhlová, Ostrava

Vaříme express /04.02.18
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Pokud dáváš přednost zdravým a lehkým jídlům, doporučuji tento recept. Cibulky jsou ...
Vaříme express /14.06.11
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Omáčka s pepřem

Omáčka s pepřem

Hodí se k jehněčímu masu a ke zvěřině.

Sabina Lukešová, Brno

Vaříme express /06.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu