Neznám nic jednoduššího.
Petra Hlaváčková, Brno
Ingredience
- 3-4 velké brambory
- 3 lžíce olej
- 1 červená cibule
- 5 stroužků česnek
- špetka soli
- trocha pepře
- 4 vejce
- 150 g nastrouhaný sýr
- 1 hrst nadrobno pokrájená petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpálíme olej a brambory na něm opékáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a vše ochutíme solí a pepřem. Bramborovou směs přesuneme do zapékací mísy s vyšším okrajem.
-
Vejce rozšleháme, přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr a petrželku a touto směsí rovnoměrně zalijeme.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut, než sýrová krusta hezky zezlátne.
Tip redakce
K bramborám do omelety můžeš přidat různé zbytky uzenin nebo masa. Pro zvýraznění chuti použij oblíbené kořenicí směsi, například adžiku či čubricu.