Reklama
Bramborová pánev
Fotogalerie:

Bramborová pánev

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 350 g mražená zeleninová směs
  • 100 g brokolice
  • 1 kg zámecké brambory
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 2 plátky toastový chleba
  • 50 ml mléko
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička podravka
  • trocha soli, pepře, mletého kmínu a papriky
  • trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • 100 g cherry rajčátka
  • 1 lžíce steakové koření Kotányi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu a brokolici povaříme v osolené vodě a scedíme. Zámecké brambory omyjeme‚ vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Potom je zchladíme studenou vodou a odložíme.

  2. V misce smícháme mleté maso‚ vejce‚ toastový chléb pokropený mlékem‚ 1 cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek, hladkou mouku‚ podravku‚ špetku soli, pepře‚ kmínu a papriky. Zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama minikarbanátky. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a kuličky postupně po všech stranách opečeme. Nakrájíme předvařené zámecké brambory na poloviny nebo čtvrtky. Jakmile máme všechny kuličky opečené‚ vložíme do výpeku kousky brambor a druhou cibuli nakrájenou na plátky. Opékáme dozlatova. Pak přidáme celá cherry rajčata a za chvíli také zeleninu‚ karbanátky a steakové koření.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Lehká a osvěžující vegetariánská večeře. Jitka Vondrová, Benešov
Vaříme express /14.02.11
Brokolice po italsku

Brokolice po italsku

Brokolice dlouho nepatřila zrovna k mým oblíbeným zeleninám. Připravenou po italsku ...
Vaříme express /12.12.08
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Hovězí kuličky po indicku

Hovězí kuličky po indicku

Báječná letnípochoutka.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.06.17
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Porce polévky ozdobíme lístky bazalky.

Zuzana Fričová, Benešov

Vaříme express /06.09.16
Bramborové noky s rukolou

Bramborové noky s rukolou

Patří k favoritům mého jídelníčku.
Petra Kupková, Ostrava
Vaříme express /07.10.14
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama