Reklama
Bramborová pánev
Fotogalerie:

Bramborová pánev

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 350 g mražená zeleninová směs
  • 100 g brokolice
  • 1 kg zámecké brambory
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 2 plátky toastový chleba
  • 50 ml mléko
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička podravka
  • trocha soli, pepře, mletého kmínu a papriky
  • trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • 100 g cherry rajčátka
  • 1 lžíce steakové koření Kotányi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu a brokolici povaříme v osolené vodě a scedíme. Zámecké brambory omyjeme‚ vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Potom je zchladíme studenou vodou a odložíme.

  2. V misce smícháme mleté maso‚ vejce‚ toastový chléb pokropený mlékem‚ 1 cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek, hladkou mouku‚ podravku‚ špetku soli, pepře‚ kmínu a papriky. Zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama minikarbanátky. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a kuličky postupně po všech stranách opečeme. Nakrájíme předvařené zámecké brambory na poloviny nebo čtvrtky. Jakmile máme všechny kuličky opečené‚ vložíme do výpeku kousky brambor a druhou cibuli nakrájenou na plátky. Opékáme dozlatova. Pak přidáme celá cherry rajčata a za chvíli také zeleninu‚ karbanátky a steakové koření.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne  s klobáskou

Penne s klobáskou

Zbyly ti někdy klobásy? Využij je na toto jídlo. Petra Gabrielová, Ústí nad Labem
Vaříme express /13.07.12
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...

Vaříme express /17.03.13
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Tyto zeleninové karbanátky se u nás osvědčily.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Vaříme express /02.06.12
Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového.

Vojtěch Miláček, ...

Vaříme express /27.07.16
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama