Reklama
Reklama
Bramborová pánev
Fotogalerie:

Bramborová pánev

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 350 g mražená zeleninová směs
  • 100 g brokolice
  • 1 kg zámecké brambory
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 2 plátky toastový chleba
  • 50 ml mléko
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička podravka
  • trocha soli, pepře, mletého kmínu a papriky
  • trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • 100 g cherry rajčátka
  • 1 lžíce steakové koření Kotányi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu a brokolici povaříme v osolené vodě a scedíme. Zámecké brambory omyjeme‚ vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Potom je zchladíme studenou vodou a odložíme.

  2. V misce smícháme mleté maso‚ vejce‚ toastový chléb pokropený mlékem‚ 1 cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek, hladkou mouku‚ podravku‚ špetku soli, pepře‚ kmínu a papriky. Zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama minikarbanátky. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a kuličky postupně po všech stranách opečeme. Nakrájíme předvařené zámecké brambory na poloviny nebo čtvrtky. Jakmile máme všechny kuličky opečené‚ vložíme do výpeku kousky brambor a druhou cibuli nakrájenou na plátky. Opékáme dozlatova. Pak přidáme celá cherry rajčata a za chvíli také zeleninu‚ karbanátky a steakové koření.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené smetanové palačinky

Zapečené smetanové palačinky

Milujeme palačinky jak na sladko, tak na slano. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /21.11.12
Pekelníkova kotleta

Pekelníkova kotleta

Maso můžeme nakrájet na kousky a pak vše podávat jako pikantní směs.

...

Vaříme express /13.09.17
Jednohubky s rajčaty

Jednohubky s rajčaty

Příjemně křupou, k vínu jsou úžasné!

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /16.03.15
Tortillky s kuřecím masem

Tortillky s kuřecím masem

Úspěch je zaručený, zatím chutnalo všem.

Tomáš Diviš, Kutná Hora

Vaříme express /25.10.15
Sýrové placky s houbami

Sýrové placky s houbami

Placky zapíjíme pivem pro lepší trávení.

Jaroslava Nová, Trutnov

Vaříme express /18.09.16
Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /24.11.16
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama