Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 350 g mražená zeleninová směs
- 100 g brokolice
- 1 kg zámecké brambory
- 300 g mleté maso
- 1 vejce
- 2 plátky toastový chleba
- 50 ml mléko
- 2 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžička podravka
- trocha soli, pepře, mletého kmínu a papriky
- trocha strouhanky
- olej na smažení
- 100 g cherry rajčátka
- 1 lžíce steakové koření Kotányi
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mraženou zeleninu a brokolici povaříme v osolené vodě a scedíme. Zámecké brambory omyjeme‚ vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Potom je zchladíme studenou vodou a odložíme.
-
V misce smícháme mleté maso‚ vejce‚ toastový chléb pokropený mlékem‚ 1 cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek, hladkou mouku‚ podravku‚ špetku soli, pepře‚ kmínu a papriky. Zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama minikarbanátky. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a kuličky postupně po všech stranách opečeme. Nakrájíme předvařené zámecké brambory na poloviny nebo čtvrtky. Jakmile máme všechny kuličky opečené‚ vložíme do výpeku kousky brambor a druhou cibuli nakrájenou na plátky. Opékáme dozlatova. Pak přidáme celá cherry rajčata a za chvíli také zeleninu‚ karbanátky a steakové koření.