Reklama
Reklama
Bramborová omeleta plněná špenátem
Fotogalerie:

Bramborová omeleta plněná špenátem

Jarmila Boříková
Jarmila Boříková
Nové Město nad Metují

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 150 g polohrubá mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 4 vejce
  • 500 ml mléko
  • 100 g měkký salám
  • sůl podle chuti
  • 250 g špenát
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 stroužky česnek
  • na špenát mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce, nejlépe den dopředu. Osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přidáme špenát, 2 vejce, česnek, sůl a mícháme. Dle potřeby přilijeme trochu mléka.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme salám nakrájený na kostičky, 2 vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a sůl. Vymícháme těsto. Lžicí dáváme těsto na rozpálený olej a tvoříme středně velké omelety, aby šly dobře otáčet. Smažíme z obou stran. Omeletu přendáme na talíř, naplníme ji špenátem a přehneme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná kuřecí játra

Barevná kuřecí játra

Jednoduše výtečné. Lenka Tampírová, České Velenice
Vaříme express /03.04.12
Grilované hrušky s citronovou omáčkou

Grilované hrušky s citronovou omáčkou

Zajímavý ovocný dezert

Tamara Sedláková z Teplic

Vaříme express /21.09.18
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Lucie Skálová, Strakonice

Vaříme express /01.08.18
Drink pro horké letní dny

Drink pro horké letní dny

Díky zázvoru a bezinkám má úžasnou chuť i vůni.

Petra Papežová, Teplice

Vaříme express /31.07.16
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou

Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou

Když čekám přátele, hodím na gril maso.

Kristýna Boráková, Kopřivnice

Vaříme express /17.08.16
Zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Ideální jako rychlá večeře, kterou můžeme podávat s čerstvou zeleninkou.

Gabriela ...

Vaříme express /13.09.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama