Reklama
Bramborová omeleta plněná špenátem
Fotogalerie:

Bramborová omeleta plněná špenátem

Jarmila Boříková
Jarmila Boříková
Nové Město nad Metují

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 150 g polohrubá mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 4 vejce
  • 500 ml mléko
  • 100 g měkký salám
  • sůl podle chuti
  • 250 g špenát
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 stroužky česnek
  • na špenát mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce, nejlépe den dopředu. Osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Přidáme špenát, 2 vejce, česnek, sůl a mícháme. Dle potřeby přilijeme trochu mléka.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme salám nakrájený na kostičky, 2 vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a sůl. Vymícháme těsto. Lžicí dáváme těsto na rozpálený olej a tvoříme středně velké omelety, aby šly dobře otáčet. Smažíme z obou stran. Omeletu přendáme na talíř, naplníme ji špenátem a přehneme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice
Vaříme express /26.05.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Kuřecí mňamka z Vysočiny

Kuřecí mňamka z Vysočiny

Můžeš podávat zatepla k obědu nebo zastudena jako předkrm.

Marie Šulová, Měřín

Vaříme express /14.01.13
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bude sytější s čerstvým pečivem.

Hana Subravová, Liberec

Vaříme express /26.08.17
‚‚Fofr‘‘ buchta

‚‚Fofr‘‘ buchta

Bez vážení je pečení tak zábavné.
Dana Drozdová, Veľká Lomnica
Vaříme express /01.08.11
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu