Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná
Ingredience
- 500 g brambor
- 120 g brynzy
- 3–4 lžíce sušené smažené cibule
- 4–5 stroužků utřeného česneku
- 1–2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 50 ml horkého mléka
- 1/2 lžičky kmínu
- podle chuti sůl
- špetka majoránky
- sádlo na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polovinu brambor nastrouháme nahrubo, druhou najemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám. Zamícháme těstíčko a dochutíme.
-
Smažíme na tuku tenčí placky z obou stran. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát tuk.