Ingredience
- 1 balení špagety
- 2 rajčata
- 2 kusy sýr tavený
- 1 stroužek česnek
- 3 lžičky hořčice
- 1 plechovka šprot uzený
- 100 g salám měkký
- 150 g sýr eidam
- na ozdobu olivy zelené
- trocha olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme obvyklým způsobem a rozdělíme na dva díly. Na pánvi na trošce oleje rozprostřeme špagety po celé ploše a opečeme je z obou stran tak, aby byly spojené v placku (asi 1–2 minutky). Placku dáme na talíř a potřeme směsí z taveného sýra, lisovaného česneku a hořčice (např.Maille-Provencale).
-
Dále placku poklademe spařeným, na kolečka nakrájeným rajčetem. Na to dáme polovinu šprotů z plechovky. Poklademe plátky salámu a pokrájeným plátkovým sýrem a navrch dáme nasekané olivy.
-
Takto připravenou placku na talíři ještě vložíme na 1 minutu do mikrovlnky, aby se vše ohřálo a sýr se rozpustil.
-
Nepřidáváme sůl, pepř ani jiné koření, protože výborná hořčice Maille-Provencale v kombinaci s uzenými šproty je naprosto dostačujícím ochucovacím prostředkem.