Reklama
Bleskový dezert  z Lipánku, jahod a malin
Fotogalerie:

Bleskový dezert z Lipánku, jahod a malin

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ovoce je lepší čerstvé, ale můžeš dát i kompotované.
Alena Vlčková, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 Lipánek
  • 30 piškoty
  • 100 g jahody
  • 100 g maliny
  • na ozdobu jahodový list

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na dno poháru vložíme lžíci Lipánku, poklademe piškoty, navrstvíme jahody, které předtím pokrájíme na plátky.
  2. Opakujeme vrstvu Lipánku, vrstvu piškotů, na to dáme celé maliny a zakončíme opět Lipánkem.
  3. Ozdobíme piškotem, kouskem jahody a zeleným jahodovým lístkem.
     
    TIP: Ovoce je možné libovolně proměňovat podle sezony. Piškoty můžeme pokapat například malinovou šťávou, budou pak vláčnější.
    Pokud dezert nepřipravujeme pro děti, zkusme piškoty pokapat amaretem či jiným likérem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nesmažený sýr

Nesmažený sýr

Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý. Otta Plášek, Brno
Vaříme express /09.11.10
Plněné slané sušenky

Plněné slané sušenky

Nejlépe chutnají při posezení se sklenkou vína.
Vaříme express /30.11.12
Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí ...

Vaříme express /18.12.13
Rýžové kuličky se sýrem

Rýžové kuličky se sýrem

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /29.01.18
Majolková bublanina

Majolková bublanina

Je to velmi rychlý dezert, který v této letní době pečeme rádi a často.

...

Vaříme express /11.07.17
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Martina Antalová, Odolena Voda
Vaříme express /04.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu