Reklama
Bleskové rizoto
Fotogalerie:

Bleskové rizoto

Pavlína Heczková

Třinec
Vařím ho kopec a mám tak jídlo na dva dny.
Pavlína Heczková, Třinec

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 750 g vepřová kýta
  • 3 sáčky rýže
  • 1 balení zelenina mražená
  • 1 kostka bujón
  • špetka sůl
  • 2 lžíce paprika sladká mletá
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme olej a necháme ho rozehřát. Přidáme nakrájenou cibuli a ma­so, podlijeme trochou vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
  2. Mezitím uvaříme rýži. K masu přidáme zeleninu, bujon, sůl a mletou papriku. Rýži vsypeme do hrnce a promícháme s masovo-zeleninovou směsí. Posypeme nastrouhaným eidamem.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky zapečené se šunkou, hráškem, eidamem a mozzarellou.
Vaříme express /18.06.17
Jednoduchý dip k masu

Jednoduchý dip k masu

Je připravený za pár minut a ke grilovanému masu je to opravdová lahůdka.

...
Vaříme express /28.08.15
Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Švagrův nejlepší recept...a pochutná si celá rodina.

Jitka Haldová, Hostivice

Vaříme express /29.05.13
Jednohubky s nivou‚ ořechy a vínem

Jednohubky s nivou‚ ořechy a vínem

Skvěle se hodí k posezení u vína.
Viola Jandejsková, Volary
Vaříme express /28.02.10
Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /24.11.16
Tagliatelle s piniovými oříšky

Tagliatelle s piniovými oříšky

Oříšky dodají skvělou specifickou chuť.

Lenka Šedová, Praha

Vaříme express /03.10.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama