Reklama
Bleskové koláčky
Fotogalerie:

Bleskové koláčky

Katka Miláčková

Praha
Když tě honí mlsná, upeč si je se mnou!
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 3 bílky
  • špetka sůl
  • 3 lžíce voda
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce čokoláda strouhaná
  • 1 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále rozválíme listové těsto na plát vysoký 4 mm. Z bílků, soli a vody ušleháme hustý sníh, do něhož vmícháme cukr, ořechy a čokoládu.
  2. Bílkovou směsí potřeme těsto, zavineme do rolády a tu nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky, které pokládáme řeznou plochou na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pokud sníh vytéká kolem těsta, naneseme jej lžičkou na vršek koláčku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 30 minut.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové hvězdičky s kaviárovým krémem

Cuketové hvězdičky s kaviárovým krémem

Recept na tento slaný piškot mi dala kamarádka, místo cukety často používá dýni. ...
Vaříme express /28.12.14
Pomazánka paní Koťátkové

Pomazánka paní Koťátkové

U nás nesmí chybět na svátečním stole.
Jana Alvesová, Olomouc
Vaříme express /11.04.11
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Díky houbám a šunce je salát natolik vydatný, že může posloužit jako svěží ...

Vaříme express /06.05.17
Zelné balíčky s mozzarellou

Zelné balíčky s mozzarellou

Balíčky pustí šťávu a chutě krásně prolnou.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /17.10.13
Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Výživná a zdravá večeře nebo svačinka.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Vaříme express /14.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu