Ingredience
- 1 těsto listové
- 3 bílky
- špetka sůl
- 3 lžíce voda
- 4 lžíce cukr moučkový
- 1 lžíce čokoláda strouhaná
- 1 lžíce ořechy vlašské strouhané
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na vále rozválíme listové těsto na plát vysoký 4 mm. Z bílků, soli a vody ušleháme hustý sníh, do něhož vmícháme cukr, ořechy a čokoládu.
-
Bílkovou směsí potřeme těsto, zavineme do rolády a tu nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky, které pokládáme řeznou plochou na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pokud sníh vytéká kolem těsta, naneseme jej lžičkou na vršek koláčku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 30 minut.