Reklama
Reklama
Bleskové koláčky
Fotogalerie:

Bleskové koláčky

Katka Miláčková

Praha
Když tě honí mlsná, upeč si je se mnou!
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 3 bílky
  • špetka sůl
  • 3 lžíce voda
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce čokoláda strouhaná
  • 1 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále rozválíme listové těsto na plát vysoký 4 mm. Z bílků, soli a vody ušleháme hustý sníh, do něhož vmícháme cukr, ořechy a čokoládu.
  2. Bílkovou směsí potřeme těsto, zavineme do rolády a tu nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky, které pokládáme řeznou plochou na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pokud sníh vytéká kolem těsta, naneseme jej lžičkou na vršek koláčku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 30 minut.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději. Jaroslav Žamberský, Praha ...
Vaříme express /03.11.08
Vepřová panenka v bylinkové směsi

Vepřová panenka v bylinkové směsi

Maso si uchová veškerou šťávu, chuť záleží na grilovacím koření
...

Vaříme express /02.08.16
Zelí z dýně

Zelí z dýně

Má trochu jinou, ale moc dobrou chuť.

Marta Kubicová, Třebíč

Vaříme express /28.10.15
Ořechový chléb

Ořechový chléb

S máslem a medem je to hotový zázrak!
Ester Witasová, Hnojník
Vaříme express /14.06.11
Kuřecí řízky ze stehen

Kuřecí řízky ze stehen

Můžeš přidat ještě jiné koření. 

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Vaříme express /23.06.16
Taťkova blesková večeře

Taťkova blesková večeře

Máme rádi hamburgery, táta je umí!
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Vaříme express /25.01.10
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama