Reklama
Bleskové koláčky
Fotogalerie:

Bleskové koláčky

Katka Miláčková

Praha
Když tě honí mlsná, upeč si je se mnou!
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 3 bílky
  • špetka sůl
  • 3 lžíce voda
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce čokoláda strouhaná
  • 1 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále rozválíme listové těsto na plát vysoký 4 mm. Z bílků, soli a vody ušleháme hustý sníh, do něhož vmícháme cukr, ořechy a čokoládu.
  2. Bílkovou směsí potřeme těsto, zavineme do rolády a tu nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky, které pokládáme řeznou plochou na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pokud sníh vytéká kolem těsta, naneseme jej lžičkou na vršek koláčku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 30 minut.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka s kukuřicí

Česneková pomazánka s kukuřicí

Chutná všem, kdo mají rádi česnek. Zuzka Skoumalová, Klučov
Vaříme express /17.12.12
Hamburger

Hamburger

Výborná svačina, která nám moc chutná.

Lucie Dlouhá, Říčany

Vaříme express /15.11.13
Pórková a drožďová pomazánka

Pórková a drožďová pomazánka

Podle receptu

Ivy Vrbkové z Rakovníka

Vaříme express /16.02.18
Celer se sýrem

Celer se sýrem

Neobvyklá, ale chutná a rychlá večeře.
Anna Strašilová, Rohozec
Vaříme express /30.08.11
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Není to nic obtížného, a přitom jako pohoštění vypadá efektně.

Marie Čáslavská, ...

Vaříme express /23.12.15
Papriky s mletým masem

Papriky s mletým masem

Trochu jiné než ty klasické s rýží.

Kateřina Tichá, Rokycany

Vaříme express /04.02.14
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama