Reklama
Bleskové houskové knedlíky
Fotogalerie:

Bleskové houskové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou velmi jednoduché, zatím se mi vždycky povedly.

Lucie Pavlíčková, Praha

Ingredience

  • 500 g hrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 200 ml voda
  • 2 rohlíky nakrájené na kostičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme hrubou mouku s kypřicím práškem. Postupně přiléváme vodu, dokud nevznikne těsto takové hustoty, aby se z něj daly válet knedlíky. Teprve do hotového těsta zapracujeme rohlíky nakrájené na menší kostičky.

  2. Z těsta vytvarujeme dva válečky knedlíků. Ihned je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.  

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťavnatá prsa v listovém těstě

Šťavnatá prsa v listovém těstě

Pokud potřebujete rychle připravit dobrou večeři, zkuste tento recept. Lenka ...
Vaříme express /20.08.14
Žlutá tofu pomazánka

Žlutá tofu pomazánka

U nás doma jí nikdo neřekne jinak než radioaktivní pomazánka :)
Aneta Gazdová, ...
Vaříme express /03.04.11
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy.
Kristýna Pelnářová, Zlín
 
 
Vaříme express /12.12.08
Špenátové nudle s arašídy

Špenátové nudle s arašídy

Stále vymýšlím nové recepty a tento je jeden z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Vaříme express /05.10.12
Placičky z ředkviček

Placičky z ředkviček

Tyto placky jsou podobné bramborákům.

Dana Roubalová, Hlinsko

Vaříme express /18.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu