Reklama
Blesková pomazánka z lučiny
Fotogalerie:

Blesková pomazánka z lučiny

Aneta Vávrová

Hradec Králové
Hodí se pro nečekanou návštěvu.
Aneta Vávrová, Hradec Králové

Ingredience

  • 100 g lučina
  • trocha jogurt bílý
  • špetka sůl
  • 1 lžíce ořechy vlašské
  • na ozdobu ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kostku lučiny rozšleháme vidličkou, mírně naředíme mlékem nebo bílým jogurtem‚ přidáme nahrubo nasekané ořechy‚ trochu osolíme. Pokud se nám zdá pomazánka příliš tuhá‚ ještě ji přiměřeně zředíme mlékem nebo jogurtem.
  2. Pomazánku natíráme na opečený toastový chléb a zdobíme ovocem‚ které máme zrovna po ruce. Hodí se banány‚ kiwi‚ pomeranče‚ hroznové víno‚ jablka, mandarinky apod.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazole - rychlá a chutná večeře

Fazole - rychlá a chutná večeře

Večer jsem utahaná a nemám na dlouhé stání u sporáku náladu, i když jinak vařím ...
Vaříme express /06.08.08
Zeleninový krém

Zeleninový krém

Připravuji jej dost často.

Petra Geletičová, Sloupno


Vaříme express /05.01.16
Makarony s nivou

Makarony s nivou

Pikantní chuť sýra se k těstovinám hodí.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /24.10.12
Jablečné tiramisu

Jablečné tiramisu

Musíme je nechat dobře vychladnout.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Vaříme express /02.03.17
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Výborná polévka‚ která krásně voní. Zvládne ji i začínající kuchařka.
...
Vaříme express /08.07.12
Těstoviny se špenátem a fetou

Těstoviny se špenátem a fetou

V této podobě špenát chutná i dětem.

Alena Hrdličková, Praha

Vaříme express /24.07.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama