Reklama
Blesková polévka
Fotogalerie:

Blesková polévka

Květa Kroupová

Praha

Vždy mě zachrání, když nevím, co vařit.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 300 g mleté maso
  • trocha soli
  • hrstička hrášku
  • 2 ks mrkev
  • 1/3 pórek
  • 1 hrst nudle
  • trocha vegety
  • trocha polévkového koření maggi
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na velmi malém množství oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli spolu s osoleným masem. Asi po 10 minutách zalijeme vodou, přidáme hrášek s mrkví a pórek pokrájený na kolečka. Vše společně povaříme do změknutí zeleniny.

  2. Těsně před dovařením vložíme nudle. Hotovou polévku dochutíme vegetou, polévkovým kořením, nasekanou petrželkou a podle chuti dosolíme.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čistozrnný toast se žampiony

Čistozrnný toast se žampiony

Otto Plášek, Brno
Vaříme express /24.04.18
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Cibuli a česnek při vaření používám pořád.
Michaela Prokopová, Radostín
Vaříme express /09.02.10
Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Velmi jednoduchý recept hotový za pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Vaříme express /07.08.12
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Vydatná svačinka plná vitaminů.


Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /07.04.17
Těstoviny se sardinkami

Těstoviny se sardinkami

Kdo má rád těstoviny s rajčatovou omáčkou, ten si pochutná.

Petra Slováčková, ...

Vaříme express /26.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu