Reklama
Bitočky v kysané smetaně
Fotogalerie:

Bitočky v kysané smetaně

Alžběta Šedová

Třebíč

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • 80 g bílá veka
  • 100 ml mléko
  • 400 g vepřové a hovězí maso
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 vejce
  • trocha pepře
  • sůl podle potřeby
  • 50 g hladká mouka
  • 4 lžíce olej na smažení
  • 200 ml kysaná smetana
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    tky, pokapeme mlékem a necháme prosáknout, dokud nezměkne, pak ji rozmačkáme. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém mlýnku.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na sádle a necháme zchladnout.

  3. Do mísy vložíme umleté maso, veku, zpěněnou cibuli, vejce, přidáme mletý pepř, sůl a důkladně vše promícháme. Podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Ze směsi uděláme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené kuličky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme. Zalijeme je zakysanou smetanou a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Na talíři je ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. TIP: Pro pikantnější chuť můžeme přidat i chilli papričku.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Klasická pomazánka trošku jinak. Otto Plášek, Brno
Vaříme express /08.04.17
Majolková bublanina

Majolková bublanina

Je to velmi rychlý dezert, který v této letní době pečeme rádi a často.

...

Vaříme express /11.07.17
Křehké čtverečky

Křehké čtverečky

Do tvarohu se dají přidat také rozinky.

Olga Šimperová, Rajhrad

Vaříme express /24.08.17
Smažené párky v zelném listu

Smažené párky v zelném listu

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, ...

Vaříme express /20.01.13
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Paštika z krůtích jater

Paštika z krůtích jater

Nejlepší je s čerstvým bílým pečivem, třeba s francouzskou bagetou nebo opečenými ...

Vaříme express /27.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu