Reklama
Bitočky v kysané smetaně
Fotogalerie:

Bitočky v kysané smetaně

Alžběta Šedová

Třebíč

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • 80 g bílá veka
  • 100 ml mléko
  • 400 g vepřové a hovězí maso
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 vejce
  • trocha pepře
  • sůl podle potřeby
  • 50 g hladká mouka
  • 4 lžíce olej na smažení
  • 200 ml kysaná smetana
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    tky, pokapeme mlékem a necháme prosáknout, dokud nezměkne, pak ji rozmačkáme. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém mlýnku.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na sádle a necháme zchladnout.

  3. Do mísy vložíme umleté maso, veku, zpěněnou cibuli, vejce, přidáme mletý pepř, sůl a důkladně vše promícháme. Podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Ze směsi uděláme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené kuličky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme. Zalijeme je zakysanou smetanou a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Na talíři je ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. TIP: Pro pikantnější chuť můžeme přidat i chilli papričku.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky zapečené se sýrem

Palačinky zapečené se sýrem

Bylinkové palačinky plněné ochuceným tvarohem a zapečené s vejci a sýrem. Dobrota!
Vaříme express /16.07.17
Mrkvová pěna

Mrkvová pěna

Hodí se i na chlebíčky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /24.10.15
Těstoviny zapečené se žampiony

Těstoviny zapečené se žampiony

Vařím rychlá jídla, čas radši věnuji dceři.
Katarína Havlíková, Kolín
Vaříme express /22.03.10
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Moje kamarádka Jiřinka umí připravit skvělé rizoto.
Mirka Váchová, Dobříš
Vaříme express /20.08.08
Křupavé placky

Křupavé placky

Hodně vydatné a u nás doma velmi oblíbené jídlo.

Květa Chlumecká, ...

Vaříme express /24.01.16
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama