Reklama
Bitočky v kysané smetaně
Fotogalerie:

Bitočky v kysané smetaně

Alžběta Šedová

Třebíč

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • 80 g bílá veka
  • 100 ml mléko
  • 400 g vepřové a hovězí maso
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 vejce
  • trocha pepře
  • sůl podle potřeby
  • 50 g hladká mouka
  • 4 lžíce olej na smažení
  • 200 ml kysaná smetana
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    tky, pokapeme mlékem a necháme prosáknout, dokud nezměkne, pak ji rozmačkáme. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém mlýnku.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na sádle a necháme zchladnout.

  3. Do mísy vložíme umleté maso, veku, zpěněnou cibuli, vejce, přidáme mletý pepř, sůl a důkladně vše promícháme. Podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Ze směsi uděláme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené kuličky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme. Zalijeme je zakysanou smetanou a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Na talíři je ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. TIP: Pro pikantnější chuť můžeme přidat i chilli papričku.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové brambory

Sýrové brambory

Pro dietnější verzi nahraď slaninu šunkou. Lenka Pokorná, Benešov
Vaříme express /10.09.16
Špagety s pestem

Špagety s pestem

Nejsem na nějaké velké vaření, a proto vyhedávám opravdu rychlé, a přitom ...
Vaříme express /05.12.08
Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny jsou hotové během pár minut a dobrá večeře pro hladovou rodinu je hned na ...
Vaříme express /20.02.10
Vejce zapečená se špenátem

Vejce zapečená se špenátem

V této dobrotě můžeme zúročit úrodu ze zahrádky.


Jana Satorová, Sobáčov

Vaříme express /28.03.17
Pudinkový moučník

Pudinkový moučník

Je to dobrota a ani nemá moc kalorií.
Zdeňka Podávková, Kolín
Vaříme express /11.11.10
Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka.
Vaříme express /17.08.14
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama