Reklama
Bitočky v kysané smetaně
Fotogalerie:

Bitočky v kysané smetaně

Alžběta Šedová

Třebíč

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • 80 g bílá veka
  • 100 ml mléko
  • 400 g vepřové a hovězí maso
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 vejce
  • trocha pepře
  • sůl podle potřeby
  • 50 g hladká mouka
  • 4 lžíce olej na smažení
  • 200 ml kysaná smetana
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    tky, pokapeme mlékem a necháme prosáknout, dokud nezměkne, pak ji rozmačkáme. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém mlýnku.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na sádle a necháme zchladnout.

  3. Do mísy vložíme umleté maso, veku, zpěněnou cibuli, vejce, přidáme mletý pepř, sůl a důkladně vše promícháme. Podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Ze směsi uděláme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené kuličky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme. Zalijeme je zakysanou smetanou a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Na talíři je ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. TIP: Pro pikantnější chuť můžeme přidat i chilli papričku.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veka plněná kuřecím masem

Veka plněná kuřecím masem

Nepřipravuj jen stále stejné chlebíčky. Lenka Březková, Rožmitál
Vaříme express /23.07.10
Pizza koláč

Pizza koláč

Není to nic, co bys nezvládla.
Elfrida Sedláková, Protivín
Vaříme express /17.10.11
Bagetové košíčky s tzatziki

Bagetové košíčky s tzatziki

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /27.02.18
Stehýnko na zázvoru

Stehýnko na zázvoru

Se skvělou přílohou

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /15.02.18
Špenátové trojúhelníčky

Špenátové trojúhelníčky

Jeden kousek je lehký předkrm.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /11.09.17
Vepřový prejt

Vepřový prejt

Chutná večeře, kterou zvládne i začátečník.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice
Vaříme express /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu