Reklama
Bazalkovo-mozzarellové točence
Fotogalerie:

Bazalkovo-mozzarellové točence

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když se chystá oslava, je zapotřebí myslet na něco dobrého k „chroupání“. Točence jsou ideální!

Lucie Frolíčková, Jihlava

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • na podsypání hladká mouka na podsypání
  • 6 lžic pikantnějšího kečupu
  • 250 g mozzarelly
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • několik snítek čerstvé bazalky
  • trocha soli a pepře
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, podsypeme je hladkou moukou a rozválíme na stejně velké tenké obdélníky. Oba potřeme kečupem.

  2. Mozzarellu nahrubo nastrouháme, promícháme s provensálským kořením, s posekanou bazalkou, solí a pepřem. Směs rozložíme na první díl těsta, přiklopíme ho druhým dílem a lehce přimáčkneme k sobě. Nožem nakrájíme proužky široké 2–3 cm a zatočíme je kolem své osy.

  3. Točence vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 ºC asi 20 minut.

Tip redakce

Dají se připravit i nasladko, potřené pudinkem a posypané kousky čokolády.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné listy se šunkou a sýrem

Zelné listy se šunkou a sýrem

Rychlá pochoutka pro milovníky smažených jídel. Markéta Votorubková, Kostěnice
Vaříme express /06.10.12
Pomazánka z tvarůžků

Pomazánka z tvarůžků

Báječná pochoutka!

Lucie Novotná, Opava

Vaříme express /26.10.15
Bramborovo-špenátová tortilla

Bramborovo-špenátová tortilla

Do špenátu můžeš vmíchat prolisovaný česnek.

Petra Hodašová, Praha

Vaříme express /20.04.15
Párky v těstíčku

Párky v těstíčku

Chutnají všem hostům.
Ivana Kunžáková, Pacov
Vaříme express /05.12.08
Zahradnická smaženice

Zahradnická smaženice

Babiččina výborná, zdravá smaženice nám vždy přijde k chuti.
Zbyněk Polák, Most
...
Vaříme express /25.01.10
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Rychlé jídlo pro milovníky kukuřice.
Vaříme express /10.02.09
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama