Reklama
Bazalkovo-mozzarellové točence
Fotogalerie:

Bazalkovo-mozzarellové točence

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když se chystá oslava, je zapotřebí myslet na něco dobrého k „chroupání“. Točence jsou ideální!

Lucie Frolíčková, Jihlava

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • na podsypání hladká mouka na podsypání
  • 6 lžic pikantnějšího kečupu
  • 250 g mozzarelly
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • několik snítek čerstvé bazalky
  • trocha soli a pepře
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, podsypeme je hladkou moukou a rozválíme na stejně velké tenké obdélníky. Oba potřeme kečupem.

  2. Mozzarellu nahrubo nastrouháme, promícháme s provensálským kořením, s posekanou bazalkou, solí a pepřem. Směs rozložíme na první díl těsta, přiklopíme ho druhým dílem a lehce přimáčkneme k sobě. Nožem nakrájíme proužky široké 2–3 cm a zatočíme je kolem své osy.

  3. Točence vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 ºC asi 20 minut.

Tip redakce

Dají se připravit i nasladko, potřené pudinkem a posypané kousky čokolády.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Hořký střed čekankových puků vykrojíme. Martina Skácelová, Teplicko
Vaříme express /27.01.17
Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Zkus je připravit pro návštěvu, určitě zaboduješ.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Vaříme express /26.12.14
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Výborná hustá a jemná polévka.

MArtina Taušová, Tasovice

Vaříme express /21.09.12
Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo.

Ivana Černá, Praha 

Vaříme express /11.06.16
Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
...
Vaříme express /10.06.13
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama