Reklama
Bazalková fritáta
Fotogalerie:

Bazalková fritáta

Martina Zelenková

Příbram
V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych se mohla starat o zahradu. K obědu připravím něco velmi jednoduchého, jako je například tato omeleta, večeře stačí studená.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 svazek bazalka
  • 1 svazek petrželka
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 4 rajčátka cherry
  • 4 žampiony
  • 2 párky kuřecí
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
  2. krok2 Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
  3. krok3
    Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme, párky nakrájíme na kolečka. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, párky a zlehka orestujeme.
     
     
  4. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
  5. Bazalkovou fritátu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP:
    Fritáta patří k jídlům, při jejichž přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Prostě se podívej do lednice a do spíže, představ si, jak chutě svých blízkých nejlépe sladíš, a pusť se do vaření. Pochvala tě nemine!

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí maso a bylinky, to je cesta k zachování přirozené chuti. Otto Plášek, Brno
Vaříme express /09.03.17
Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
Kremrole s krabími tyčinkami

Kremrole s krabími tyčinkami

Připravuji je ráda jako pohoštění pro návštěvy.

Anna Habřinová, Sokolov

Vaříme express /11.03.15
Rychlý hermelínový salát

Rychlý hermelínový salát

Děláme si ho jen tak na svačinku nebo ho mažeme na veku, když přijde ...
Vaříme express /26.10.11
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Brambory můžeme upéct v míse s masem.

Hedvika Doležalová, Olomouc

Vaříme express /01.07.17
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama