Ingredience
- 4 vejce
- 1 svazek bazalka
- 1 svazek petrželka
- 100 ml smetana zakysaná
- 4 rajčátka cherry
- 4 žampiony
- 2 párky kuřecí
- špetka pepř
- dle chuti sůl
- 2 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
-
Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
-
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme, párky nakrájíme na kolečka. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, párky a zlehka orestujeme.
-
Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
-
Bazalkovou fritátu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
TIP: Fritáta patří k jídlům, při jejichž přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Prostě se podívej do lednice a do spíže, představ si, jak chutě svých blízkých nejlépe sladíš, a pusť se do vaření. Pochvala tě nemine!