Reklama
Reklama
Bazalková fritáta
Fotogalerie:

Bazalková fritáta

Martina Zelenková

Příbram
V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych se mohla starat o zahradu. K obědu připravím něco velmi jednoduchého, jako je například tato omeleta, večeře stačí studená.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 svazek bazalka
  • 1 svazek petrželka
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 4 rajčátka cherry
  • 4 žampiony
  • 2 párky kuřecí
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
  2. krok2 Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
  3. krok3
    Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme, párky nakrájíme na kolečka. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, párky a zlehka orestujeme.
     
     
  4. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
  5. Bazalkovou fritátu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP:
    Fritáta patří k jídlům, při jejichž přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Prostě se podívej do lednice a do spíže, představ si, jak chutě svých blízkých nejlépe sladíš, a pusť se do vaření. Pochvala tě nemine!

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párková očka

Párková očka

Křupavá párková očka jsou u nás už neodmyslitelnou součástí každé oslavy. ...
Vaříme express /31.05.10
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

Připravuji je předem, aby měly čas ztuhnout.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /22.06.16
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Vitaminy v celeru posilují imunitu.

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Vaříme express /17.01.16
Kvašené kedlubnové zelí

Kvašené kedlubnové zelí

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.03.18
Knedlíkové plátky

Knedlíkové plátky

Rád zkouším experimenty.
Vojtěch Miláček, Praha
Vaříme express /15.02.10
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama