Reklama
Bazalková fritáta
Fotogalerie:

Bazalková fritáta

Martina Zelenková

Příbram
V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych se mohla starat o zahradu. K obědu připravím něco velmi jednoduchého, jako je například tato omeleta, večeře stačí studená.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 svazek bazalka
  • 1 svazek petrželka
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 4 rajčátka cherry
  • 4 žampiony
  • 2 párky kuřecí
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
  2. krok2 Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
  3. krok3
    Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme, párky nakrájíme na kolečka. Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená rajčata, žampiony, párky a zlehka orestujeme.
     
     
  4. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou.
  5. Bazalkovou fritátu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP:
    Fritáta patří k jídlům, při jejichž přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Prostě se podívej do lednice a do spíže, představ si, jak chutě svých blízkých nejlépe sladíš, a pusť se do vaření. Pochvala tě nemine!

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízky v cibulové peřince

Řízky v cibulové peřince

Je to skvělý tip na jednoduchou, rychlou a vynikající úpravu řízků. Lucie ...
Vaříme express /17.03.10
Losos plněný špenátem

Losos plněný špenátem

Olga Matušková, Praha

Vaříme express /29.10.19
Plněna vajíčka

Plněna vajíčka

Recepty, které nejsou složité, mám ze všech nejraději.
Jaroslav Žamberský, Praha
...
Vaříme express /03.11.08
Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré.

Lenka Němcová, Příkazy

Vaříme express /04.01.13
Rýžové šišky s párkem

Rýžové šišky s párkem

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /09.02.18
Smetanový dort s jahodami

Smetanový dort s jahodami

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /01.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu