Exotické
Lucie Hrušková, Soběslav
Ingredience
- 600 g batátů
- 150 g kvalitní slaniny
- 190 g zakysané smetany
- podle chuti sůl a pepř
- 2 lžíce nasekané pažitky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Batáty zbavíme slupky a pokrájíme na špalíčky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka.
-
Scedíme a špalíčky batátů obalujeme do slaniny. Slanina nám vyjde asi na polovinu. Obalené i neobalené batáty dáme péct na plech vystlaný pečicím papírem pod gril na nejvyšší výkon.
-
Mezitím si připravíme dip. V misce smícháme smetanu, nasekanou pažitku, sůl a pepř podle chuti. Batáty si při jídle namáčíme do dipu.