Výborná lehká omáčka a hodí se nejen k těstovinám.
Jana Kubištová, Jihlava
Ingredience
- 750 g rajčata
- 250 g těstoviny tricolora
- dle chuti Kečup ostrý nebo jemný
- 1 červená cibula
- dle chuti bazalka, libeček
- pepř, sůl
- dle chuti mozarella nebo jiný druh sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme rajčata na malé kousky.
-
Cibuli si osmahneme v hrnci a přidáme na kousky nakrájená rajčata, pořádně promícháme a následně vmícháme kečup a okořeníme pepřem, bazalkou a libečkem. Můžeme samozřejmě použít i jiné koření, třeba oregano. Směs necháme chvilku dusit asi tak 8 minut.
-
Mezitím, co se nám směs pomalu dusí, nastrouháme si mozzarellu nebo jiný druh sýra, kterým poté směs posypeme.