Reklama
Barevné těstoviny s rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Barevné těstoviny s rajčatovou omáčkou

Jana Kubištová
Jana Kubištová
Jihlava

Výborná lehká omáčka a hodí se nejen k těstovinám.

Jana Kubištová, Jihlava

Ingredience

  • 750 g rajčata
  • 250 g těstoviny tricolora
  • dle chuti Kečup ostrý nebo jemný
  • 1 červená cibula
  • dle chuti bazalka, libeček
  • pepř, sůl
  • dle chuti mozarella nebo jiný druh sýra

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme rajčata na malé kousky.

  2. Cibuli si osmahneme v hrnci a přidáme na kousky nakrájená rajčata, pořádně promícháme a následně vmícháme kečup a okořeníme pepřem, bazalkou a libečkem. Můžeme samozřejmě použít i jiné koření, třeba oregano. Směs necháme chvilku dusit asi tak 8 minut.
  3. Mezitím, co se nám směs pomalu dusí, nastrouháme si mozzarellu nebo jiný druh sýra, kterým poté směs posypeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená slepice

Červená slepice

Podává se druhý den vychlazená. Nejlepší je s pečivem. Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /19.07.16
Špízy z rohlíků

Špízy z rohlíků

Rychlá pochoutka.
Bronislava Nytrová, Frýdek-Místek
Vaříme express /22.12.08
Výborná vajíčková pomazánka

Výborná vajíčková pomazánka

Děláme ji vždy po Velikonocích, když zbude spousta vajíček.

Martina Sklenářová, ...

Vaříme express /16.03.17
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
Bohatýrské bulky se žampiony

Bohatýrské bulky se žampiony

Ideální jako předkrm nebo svačinka.

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /18.05.17
Zapečený chleba se sýrovou náplní

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby.
Petr Balun, Lužice
Vaříme express /11.11.10
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama