Ingredience
- Bagetky:
- 8 malých bageta
- 50 g máslo
- 2 stroužky česnek
- špetka sůl bylinková
- 1 cibule červená
- 2 kostky droždí
- 4 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- Ozdoba:
- hrst cibulová nať
- 4 kolečka kapie
- dle potřeby petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bagetky překrojíme podélně, namažeme tence máslem utřeným s 1 stroužkem česneku a bylinkovou solí. Dáme krátce zapéct do předehřáté trouby na 170 °C.
-
Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle.Přidáme droždí, necháme ho rozpustit a za stálého míchání vlijeme rozmíchaná vejce.
-
Směs osolíme, opepříme, přidáme zbylý prolisovaný česnek a vše promícháme. Smažíme asi 5 minut.
-
Teplou pomazánku rozložíme na rozpečené bagetky, posypeme cibulovou natí, ozdobíme kapií a petrželkou.TIP: Bagetky je vhodné podávat ještě teplé. Místo kapie lze ozdobit plátkem rajčete.