Reklama
Reklama
Bagetky s pomazánkou z droždí
Fotogalerie:

Bagetky s pomazánkou z droždí

Hana Smetanová

Zábřeh
Výborná svačinka, příjemná večeře, bohatá snídaně, netradiční pohoštění, jak si kdo vybere.
Hana Smetanová, Zábřeh

Ingredience

  • Bagetky:
  • 8 malých bageta
  • 50 g máslo
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl bylinková
  • 1 cibule červená
  • 2 kostky droždí
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Ozdoba:
  • hrst cibulová nať
  • 4 kolečka kapie
  • dle potřeby petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Bagetky překrojíme podélně, namažeme tence máslem utřeným s 1 stroužkem česneku a bylinkovou solí. Dáme krátce zapéct do předehřáté trouby na 170 °C.
  2. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle.Přidáme droždí, necháme ho rozpustit a za stálého míchání vlijeme rozmíchaná vejce.
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme zbylý prolisovaný česnek a vše promícháme. Smažíme asi 5 minut.
  4. Teplou pomazánku rozložíme na rozpečené bagetky, posypeme cibulovou natí, ozdobíme kapií a petrželkou.
    TIP: Bagetky je vhodné podávat ještě teplé. Místo kapie lze ozdobit plátkem rajčete.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce s česnekovou omáčkou

Vejce s česnekovou omáčkou

Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na ...
Vaříme express /24.02.10
Sýrový špíz v pivním těstíčku

Sýrový špíz v pivním těstíčku

Tato večeře tvoji rodinu dokonale zasytí. Vitaminy jim dodáš, když ke špízům uděláš...
Vaříme express /25.06.12
Lučinová omáčka s těstovinami

Lučinová omáčka s těstovinami

Těstoviny se sýrem jsou velmi lahodné jídlo.
Šárka Medáčková, Děčín
...
Vaříme express /09.04.09
Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Vaříme express /01.08.12
Ohnivá játra s bramboráčky

Ohnivá játra s bramboráčky

K játrům se hodí i rýže nebo hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /29.08.17
Drůbeží játra po našem

Drůbeží játra po našem

Nedusí se dlouho, aby byla šťavnatá.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /22.07.15
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama