Reklama
Bagetky s pomazánkou z droždí
Fotogalerie:

Bagetky s pomazánkou z droždí

Hana Smetanová

Zábřeh
Výborná svačinka, příjemná večeře, bohatá snídaně, netradiční pohoštění, jak si kdo vybere.
Hana Smetanová, Zábřeh

Ingredience

  • Bagetky:
  • 8 malých bageta
  • 50 g máslo
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl bylinková
  • 1 cibule červená
  • 2 kostky droždí
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Ozdoba:
  • hrst cibulová nať
  • 4 kolečka kapie
  • dle potřeby petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Bagetky překrojíme podélně, namažeme tence máslem utřeným s 1 stroužkem česneku a bylinkovou solí. Dáme krátce zapéct do předehřáté trouby na 170 °C.
  2. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle.Přidáme droždí, necháme ho rozpustit a za stálého míchání vlijeme rozmíchaná vejce.
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme zbylý prolisovaný česnek a vše promícháme. Smažíme asi 5 minut.
  4. Teplou pomazánku rozložíme na rozpečené bagetky, posypeme cibulovou natí, ozdobíme kapií a petrželkou.
    TIP: Bagetky je vhodné podávat ještě teplé. Místo kapie lze ozdobit plátkem rajčete.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Liškové špagety

Liškové špagety

Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je ...
Vaříme express /17.10.14
Sýrová omáčka s gnocchi

Sýrová omáčka s gnocchi

Niva je v ní úplně úžasná.

Kateřina Bačíková, Sulejovice

Vaříme express /05.07.15
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
Hermelínová pomazánka s uzeninou

Hermelínová pomazánka s uzeninou

Připraveno podle receptu

Valentýny Kameníkové z Otrokovic

Vaříme express /10.02.18
Smažená skotská vejce

Smažená skotská vejce

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /24.04.18
Plněná bageta

Plněná bageta

Podle receptu

Vlastíka Petržely z Liberce

Vaříme express /22.02.18
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama