Reklama
Avokádový dip s majonézou
Fotogalerie:

Avokádový dip s majonézou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je výtečný k masu i k opékaným klobásám.

Irena Šedivá, Rokycany

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • 1 zralé rajče
  • 2 zralá avokáda
  • 5 lžic majonézy
  • 1 lžíce pálivosladké thajské omáčky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajče omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a tu poté rozmačkáme vidličkou na pyré.

  2. 2. V míse smícháme nakrájenou cibuli, rajče a avokádovou dužinu. Pak přidáme majonézu, thajskou omáčku a limetkovou šťávu. Směs podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. 

Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčka s žampióny a olivami

Vajíčka s žampióny a olivami

Rychlá a chutná večeře. Petra Lipowská, Hrádek
Vaříme express /22.09.14
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Tím, že jsou obalené, tak se nelepí.

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /29.12.15
Celerová omáčka

Celerová omáčka

Hodí se k hovězímu nebo plátku sekané.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /01.03.16
Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Jednoduchý, levný a svěží recept.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /27.08.12
Houbové šišky z brambor

Houbové šišky z brambor

Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana ...
Vaříme express /01.11.12
Sýrový koláč

Sýrový koláč

Je výborný teplý, ale chutná nám i zastudena.

Lucie Dolečková, Lanškroun

Vaříme express /17.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu