Reklama
Artyčoková polévka
Fotogalerie:

Artyčoková polévka

Zuzana Bartošová

Olomouc

Sváteční pochoutka, kterou si každý zamiluje.

Zuzana Bartošová, Olomouc

Ingredience

  • 100 g pórek
  • 1 střední cibule
  • 80 g máslo
  • štáva z 1/2 citronu
  • 250 g brambory
  • 200 g artyčoky v nálevu
  • 150 ml zakysaná smetana
  • sůl podle potřeby
  • trocha bílého pepře
  • na ozdobu 4 plátky citronu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pórek podélně přepůlíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pórek s cibulí. Restujeme při nižší teplotě do sklovité barvy a pak zalijeme citronovou šťávou. Přilijeme 800 ml vody.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s artyčoky přidáme do polévky. Vše přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a bílým pepřem.

  3. Servírujeme s plátkem citronu. Podáváme se světlým pečivem a bílým vínem. Pro lepší chuť můžeme přilít trochu bílého vína do polévky při zalití vodou.

Tip redakce

Jako přílohu můžeš zkusit  podávat také teplé, dozlatova opečené toasty nebo přímo do polévky nasypat opečené houstičky. Bílé víno by mělo být suché a dobře vychlazené.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Kvalitní ryby kupuji přímo v rybárnách nebo v Makru, kde mají velký výběr. Otto ...
Vaříme express /25.11.16
Cuketová pomazánka s parmazánem

Cuketová pomazánka s parmazánem

Potřené pečivo ještě posyp petrželkou.

Lenka Krupičková, Rakovník

Vaříme express /20.04.16
Salátová polévka

Salátová polévka

Osvěžující a lahodná, hotová za pár minut.

Sylvia Svoradová, Ludanice‚ Slovensko

Vaříme express /15.11.12
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Oblíbila si ho celá naše rodina.
Květoslava Flanderová, Putim
Vaříme express /09.02.10
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Šmrncovní salát

Šmrncovní salát

Rychlý, s velmi rafinovanou chutí.

Jitka Sokolová, Pelhřimov

Vaříme express /14.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu