Chutná jako z pizzerie.
Marie Šulová, Měřín
Ingredience
- půl balíčku arašídy
- 6 lžic kečup
- 200 g tvrdý sýr
- 150 g salám nebo šunka
- 1 žlutá paprika
- 150 g mouka na pizzu
- 3 lžíce olej
- špetka sůl
- 1/2 balíčku sušené droždí
- 1/2 hrníčku vlažná voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy nasypeme mouku a přidáme sůl, droždí, olej a vodu. Vypracujme hladké, nelepivé těsto, které necháme 30 minut kynout.
-
Na pečícím papířem rozválíme těsto na větší plát. Potřeme kečupem, poklademe arašídy, nakrájenou a paprikou a salámem. Nakonec nastrouháme tvrdý sýr.
-
I s pečícím papírem přeneseme na plech a pečeme 20 minut při 225 °C. Ještě teplou pizzu nakrájíme.