Nahradí ti grilování, když je venku ještě zima.
Martina Magyarová, Mladá Boleslav
Ingredience
- 7 ks brambory
- 2 ks cibule
- olej na potření
- trocha pepře
- špetka soli
- 14 plátků anglická slanina
- 4 ks klobása
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory neloupeme‚ pouze je dobře omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Připravíme si alobal. Potřeme jej olejem, rozložíme na něj brambory, osolíme je a opepříme. Poklademe je plátky slaniny‚ cibulí a na kolečka nakrájenými klobásami. Přikryjeme druhou půlkou brambor a zabalíme dvakrát do alobalu. Položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30–45 minut.