Černý bez je pro mnohé zahradníky obtížný keř, který se v zahradě množí a překáž. Ovšem ničit ho by byla nesmírná škoda, protože květ černého bezu i bezinky jsou skvělou surovinou v mnoha chutných receptech, která nic nestojí! Jak zpracovat černý bez
Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.
...
Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...
Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký...
Ačkoli denivky zdobí mnoho českých zahrad, na talířích se běžně nevyskytují. V asijské, francouzské i italské kuchyni však mají své místo. Chutné jsou nejen květy a poupata, ale i mladé lístky nebo hlízy. Každá část denivky poskytuje...
Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro...
Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.
...