Reklama
Zvířátkový adventní kalendář
Fotogalerie:

Zvířátkový adventní kalendář

Anna Novotná

Vsetín
Zvířátka pověs na stužky, každý den si děti na jednom smlsnou.
Anna Novotná, Vsetín

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g mouka hladká
  • 180 g cukr moučkový
  • 70 g máslo rozpuštěné
  • 100 g med
  • 2 malá nebo 1 větší vejce
  • 1 koření perníkové
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 1 žloutek na potření
  • Poleva:
  • špetka barvivo potravinářské červené
  • pár kapek šťáva citrónová
  • 1/2 lžičky solamyl
  • 1 bílek
  • 150 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr, rozpuštěné máslo, tekutý med, vejce, koření do perníku a jedlou sodu. Vše pořádně rukama prohněteme. Pokud je těsto hodně řídké, můžeme přidat trochu mouky. Zpracované těsto překryjeme fólií, aby neoschlo, a uložíme do druhého dne v lednici.
  2. Potom těsto opět prohněteme a vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Pokud by byla příliš tenká, perníčky by nebyly měkké.
  3. Z těsta vykrajujeme formičkami nejrůznější zvířátka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivá zvířátka nedáváme příliš blízko sebe, perníčky trochu nabudou a mohly by se slepit. Perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při 170  °C.
  4. Cukr ušleháme s bílkem a solamylem. Polevou vytvoříme obrysy na vychladlých perníčcích. Trochu polevy si dáme stranou a rozředíme citronovou šťávou. Tenkým šťětečkem malujeme kolečka a necháme je zaschnout.
  5. Malé množství bílkové polevy smícháme s červeným barvivem a na kolečka namalujeme číslice od 1 do 24.

    TIP: Perníčky můžeš potřít žloutkem teprve až po vytažení z trouby (musí však být ještě horké).

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu