Domácí ovocné nanuky plné vitaminů.
Dana Korbová, Jablonné nad Orlicí
Ingredience
- Ingredience
- 250 g jahody nebo rybíz
- 2 lžíce citronová šťáva
- 18–20 lžic kondenzované mléko
- 1–2 lžíce k jahodám nebo 2–3 lžíce k rybízu cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté a osušené jahody nebo kuličky rybízu otrhané od stopek zmrazíme.
-
Druhý den vložíme jahody nebo rybíz do mixéru a rozdrtíme je najemno. Přidáme citronovou šťávu, cukr a kondenzované mléko. Promixujeme dohladka.
-
Takto připravenou zmrzlinu dáme do nádobek na nanuky (nebo můžeme použít úzké kelímky od jogurtu) a vpíchneme do ní tyčku od nanuku. Komu vadí zrníčka z rybízu, musí rybíz odšťavnit a šťávu zamrazit jako kostky ledu.