Reklama
Žloutkové větrníčky s jahodami
Fotogalerie:

Žloutkové větrníčky s jahodami

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Větrníčky jsou z odpalovaného těsta s máslovým krémem a spoustou jahod.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 150 g hladká mouka
  • 250 g voda
  • 5 ks vejce
  • 100 g máslo
  • špetka sůl
  • 200 ml mléko
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 100 g cukr krupice
  • 200 g máslo
  • jahody
  • jahodová marmeláda
  • rum

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na odpalované těsto svaříme vodu se solí a máslem. Sundáme z plamene a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku a vaříme na mírném plameni asi 5 minut. Necháme vychladnout a přimícháme celá vajíčka.
  2. Těsto naplníme do plátěného sáčku s ozdobnou trubičkou. Na vymazaný plech stříkáme menší větrníčky. Pečeme při 225 °C asi 10 minut a potom ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě asi 20 minut.

  3. Upečené větrníčky rozkrojíme a naplníme připraveným krémem. Na krém uvaříme kaši z mléka, hladké mouky a cukru. Takto uvařenou a vychladlou kaši smícháme se stejně teplým máslem, aby se nám krém nesrazil a přidáme kapku rumu. Část krému necháme vanilkovou a do části krému zamícháme jahodovou marmeládu.

  4. Na krém naskládáme ocukrované jahody. Na vrch větrníčků ještě stříkneme krém a ozdobíme jahodou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu