Díky ořechům jsou krásně vláčné.
Helena Donacziová, Dřevohostice
Ingredience
- Hlavní suroviny:
- 160 g tuk
- 160 g cukr moučka
- 160 g mleté ořechy
- 100 g výběrová mouka
- 4 ks bílky
- Poleva:
- 4 ks žloutky
- 160 g cukr moučka
- 1/2 balíčku vanilkový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tuk s cukrem vymícháme do pěny, přidáme mleté ořechy a mouku‚ vše dobře zamícháme. Ze čtyř bílků ušlehaný sníh lehce vmícháme do připravené hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.
-
Na vychladlý korpus rozetřeme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak‚ že žloutky vymícháme s oběma cukry. Naneseme a necháme pořádně zaschnout.