Ingredience
- Těsto
- 4 vejce
- 2 lžičky kakao
- 350 g mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 100 ml olej
- 120 ml voda
- Náplň
- 4 jablka
- 3 lžíce cukr krupice
- 1 pudink vanilkový
- 1/2 l mléko
- Ostatní
- na ozdobu šlehačka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky‚ našlehaný tuhý sníh z bílků a olej. Pečeme asi 30 minut při 150 ˚C.
-
Oloupaná jablka rozvaříme s cukrem a nakonec přidáme uvařený pudink. Po vychladnutí buchtu touto náplní polijeme a ozdobíme šlehačkou.