Židovské kuchařské předpisy jsou vyhledávané na celém světě. Tyto řezy jsou jednoduché, rychlé a chutné. Můžeme je přizdobit dle fantazie.
Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou
Ingredience
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 ks Hera
- 1 hrnek vlažná voda
- 4 ks vejce
- 2 lžíce kakao
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1/2 hrnku kokosová moučka
- 50 g tuk na vymazání plechu
- strouhanka na vysypání plechu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V nádobě rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a přilijeme vodu. Vše rozšleháme metličkou. Přidáme žloutky a opět rozšleháme.
-
Jeden hrnek směsi necháme stranou a do zbylé tekutiny přidáme tuhý sníh ze 4 bílků a mouku.
-
Promícháme a těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Upečeme v předehřáté troubě na 175 °C. Doba pečení asi 15-20 minut.
-
Na horký upečený moučník nalijeme směs, kterou jsme si dali stranou a posypeme kokosovou moučkou.
-
Dáme vychladit a nakrájíme řezy, které ozdobíme např. šlehačkou a džemem.
Místo kokosu můžeme moučník posypat nasekanými ořechy.