Reklama
Žemlovka
Fotogalerie:

Žemlovka

Tereza Hájková
Tereza Hájková
Ostrava-Hrabůvka

Jednoduché a levné jídlo, ve kterém uplatníte zbytky.

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Ingredience

  • 8-10 ks staré rohlíky
  • 5 ks jablka
  • 500 g měkký tvaroh
  • 100 g cukr krystal
  • 1 litr mléko
  • 5 ks vejce
  • skořice
  • tuk na vymazání zapékací mísy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, jako bychom dělali jednohubky. Ve větší míse rozmícháme litr mléka se čtyřmi vejci. Do této směsi namočíme rohlíky a čekáme, až se tekutina do pečiva vpije.
  2. V jiné misce smícháme tvaroh s jedním vejcem a cukrem. Jablka oloupeme a nastrouháme. Zapékací mísu vymažeme tukem a pak do ní vložíme polovinu nasáklých rohlíků. Na to přijde směs tvarohu cukru a vajíčka. Poté přidáme i nastrouhaná jablka a a posypeme mletou skořicí. Nakonec přidáme zbylou polovinu rohlíků.

  3. Pokud v míse ještě zbude mléko s rozšlehanými vejci, vlijeme to do zapékací mísy a tu pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova. Před servírováním ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu