Reklama
Zázvorový chlebíček s dýní
Fotogalerie:

Zázvorový chlebíček s dýní

Petra Čertová

Ústí nad Labem
Moučník, který nádherně voní a ještě lépe chutná. K odpolední kávě je naprosto ideální.
Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 vejce velké
  • 100 g třtinový cukr
  • 175 g máslo
  • 140 g tekutý med
  • 350 g hladká mouka
  • 1 lžíce zázvor
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 250 g dýňová dužina
  • hrst směs kandovaného ovoce a rozinek
  • hrst dýňová semínka a ořechy
  • hrst vlašské ořechy
  • dle potřeby máslo na vymazání formy
  • dle potřeby hrubá mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse smícháme vejce s cukrem. Šlehačem vyšleháme do zhoustnutí, potom přidáme zchladlé přepuštěné máslo a opět zašleháme.
  2. krok2 Dále vmícháme med a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvorem (pokud použijeme čerstvý zázvor, musíme jej nastrouhat).
  3. Dýni oloupeme, odstraníme semena a du­žinu nastrouháme. Přidáme ji společně s pokrájenými rozinkami, kandovaným ovocem, semínky a oříšky do směsi a dobře promícháme.
  4. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto přendáme do formy a posypeme půlkami vlašských oříšků.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 50–60 minut. Během pečení zvyšíme teplotu na 180 °C, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Necháme ho ve formě pět minut odpočinout, pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.
  6. Podle návodu připravíme čokoládovou polevu a nastříkáme ji na chlebíček.
  7. Moučník podáváme nakrájený na plátky, které ozdobíme šlehačkou nebo namažeme máslem.

    TIP:
    Dej pozor – při použití většího množství zázvoru by mohl chlebíček zhořknout.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu