Reklama
Zázvorový chlebíček s dýní
Fotogalerie:

Zázvorový chlebíček s dýní

Petra Čertová

Ústí nad Labem
Moučník, který nádherně voní a ještě lépe chutná. K odpolední kávě je naprosto ideální.
Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 vejce velké
  • 100 g třtinový cukr
  • 175 g máslo
  • 140 g tekutý med
  • 350 g hladká mouka
  • 1 lžíce zázvor
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 250 g dýňová dužina
  • hrst směs kandovaného ovoce a rozinek
  • hrst dýňová semínka a ořechy
  • hrst vlašské ořechy
  • dle potřeby máslo na vymazání formy
  • dle potřeby hrubá mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse smícháme vejce s cukrem. Šlehačem vyšleháme do zhoustnutí, potom přidáme zchladlé přepuštěné máslo a opět zašleháme.
  2. krok2 Dále vmícháme med a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvorem (pokud použijeme čerstvý zázvor, musíme jej nastrouhat).
  3. Dýni oloupeme, odstraníme semena a du­žinu nastrouháme. Přidáme ji společně s pokrájenými rozinkami, kandovaným ovocem, semínky a oříšky do směsi a dobře promícháme.
  4. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto přendáme do formy a posypeme půlkami vlašských oříšků.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 50–60 minut. Během pečení zvyšíme teplotu na 180 °C, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Necháme ho ve formě pět minut odpočinout, pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.
  6. Podle návodu připravíme čokoládovou polevu a nastříkáme ji na chlebíček.
  7. Moučník podáváme nakrájený na plátky, které ozdobíme šlehačkou nebo namažeme máslem.

    TIP:
    Dej pozor – při použití většího množství zázvoru by mohl chlebíček zhořknout.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama