Reklama
Zázvorový chlebíček s dýní
Fotogalerie:

Zázvorový chlebíček s dýní

Petra Čertová

Ústí nad Labem
Moučník, který nádherně voní a ještě lépe chutná. K odpolední kávě je naprosto ideální.
Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 vejce velké
  • 100 g třtinový cukr
  • 175 g máslo
  • 140 g tekutý med
  • 350 g hladká mouka
  • 1 lžíce zázvor
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 250 g dýňová dužina
  • hrst směs kandovaného ovoce a rozinek
  • hrst dýňová semínka a ořechy
  • hrst vlašské ořechy
  • dle potřeby máslo na vymazání formy
  • dle potřeby hrubá mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse smícháme vejce s cukrem. Šlehačem vyšleháme do zhoustnutí, potom přidáme zchladlé přepuštěné máslo a opět zašleháme.
  2. krok2 Dále vmícháme med a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvorem (pokud použijeme čerstvý zázvor, musíme jej nastrouhat).
  3. Dýni oloupeme, odstraníme semena a du­žinu nastrouháme. Přidáme ji společně s pokrájenými rozinkami, kandovaným ovocem, semínky a oříšky do směsi a dobře promícháme.
  4. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto přendáme do formy a posypeme půlkami vlašských oříšků.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 50–60 minut. Během pečení zvyšíme teplotu na 180 °C, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Necháme ho ve formě pět minut odpočinout, pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.
  6. Podle návodu připravíme čokoládovou polevu a nastříkáme ji na chlebíček.
  7. Moučník podáváme nakrájený na plátky, které ozdobíme šlehačkou nebo namažeme máslem.

    TIP:
    Dej pozor – při použití většího množství zázvoru by mohl chlebíček zhořknout.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama