Reklama
Závin z listového těsta s ořechy a polevou
Fotogalerie:

Závin z listového těsta s ořechy a polevou

Petra Truschková

Vráž
Lahodnému, křupavému a chuťově skvěle sladěnému štrúdlu určitě přijdeš na chuť. Nejen že si na něm všichni smlsnete, ale i skvěle vypadá, takže návštěva z něho bude mít opravdu radost.
Petra Truschková, Vráž

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 ml mléko
  • 1 lžíce med
  • 2 lžíce povidla
  • 1 těsto listové
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 200 g mák mletý
  • 100 g ořechy vlašské mleté
  • hrst ořechy na posypání
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • Poleva:
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 lžíce citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrnce nasypeme mletý mák, zalijeme ho mlékem a pomalu začneme vařit. Do směsi přidáme med, cukr a namleté ořechy.
  2. krok2 Za stálého míchání vaříme 20 minut. Mák změkne, mléko se vstřebá a částečně odpaří.
  3. krok3 Na závěr přidáme povidla a ještě 5 minut povaříme. Stále mícháme, směs se velmi snadno připaluje. Hotovou směs necháme zchladnout.

  4. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé bude jeden štrúdl. Těsto pak rozválíme na pomoučeném vále na asi 0,5 cm tenký plát. Na střed naneseme studenou směs a závin zabalíme. Konce těsta zahneme dospod.
  5. Pečeme na 200 °C dozlatova. Po upečení necháme zchladnout, pokapeme citronovou polevou a ozdobíme půlkami ořechů.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu