Reklama
Zasněžené řezy
Fotogalerie:

Zasněžené řezy

Veronika Poláčková

Mýto
Tvaroh v náplni dělá z moučníku lahůdku.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • Těsto
  • 4 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 10 lžic olej
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • Krém
  • 2 lžíce rum
  • 600 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 250 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • dle chuti cukr moučkový
  • 250 g tvaroh měkký
  • 5 lžic kokos strouhaný
  • Ostatní
  • 100 g na posypání kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové hmoty vmícháme olej‚ prosátou mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C.
  3. Připravíme si krém: Pudink uvaříme běžným způsobem. (Pozor! Vaříme maximálně 2 minuty, jinak pudink zřídne.) Necháme ho vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s vanilkovým cukrem‚ přidáme vychladlý pudink‚ tvaroh‚ kokos a dle chuti osladíme a dochutíme rumem.
  4. Krém natřeme na vychladlý piškot‚ posypeme stejnoměrně strouhaným kokosem‚ který do krému lehce dlaní přitlačíme. Dáme do ledničky vychladnout a poté nakrájíme řezy.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu