Ingredience
- 1 l mléko
- 250 g rýže
- 2 cukr vanilkový
- 1 skořice celá
- 75 g cukr moučkový
- 100 g máslo
- 4 vejce
- 1 banány
- 1 jablka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dáme vařit mléko spolu s 1 vanilkovým cukrem a kusem celé skořice. Po zavaření přidáme propláchnutou rýži. Vaříme na mírném ohni přibližně 25 minut (až se mléko vsákne do rýže). Z hotové rýže vyndáme skořici a necháme ji vychladnout.
-
V míse utřeme změklé máslo s moučkovým a druhým vanilkovým cukrem. Přidáme 4 žloutky a ušleháme. Potom přidáme uvařenou vychladlou rýži. Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do rýžové směsi.
-
Banán a jablko pokrájíme na kousky, promícháme se skořicovým cukrem a přidáme do rýžové směsi. Pár kousků necháme bokem na ozdobu.
-
Zapékací misky vymazané máslem naplníme rýžovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Před servírováním ozdobíme odloženým ovocem.