Reklama
Zapékaný rýžový pudink
Fotogalerie:

Zapékaný rýžový pudink

Lucie Stoklásková

Praha
Pro obměnu můžeš použít i jiné ovoce. Výborné jsou např. kompotované jahody nebo broskve.
Lucie Stoklásková, Praha

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 250 g rýže
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 skořice celá
  • 75 g cukr moučkový
  • 100 g máslo
  • 4 vejce
  • 1 banány
  • 1 jablka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit mléko spolu s 1 vanilkovým cukrem a kusem celé skořice. Po zavaření přidáme propláchnutou rýži. Vaříme na mírném ohni přibližně 25 minut (až se mléko vsákne do rýže). Z hotové rýže vyndáme skořici a necháme ji vychladnout.
  2. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým a druhým vanilkovým cukrem. Přidáme 4 žloutky a ušleháme. Potom přidáme uvařenou vychladlou rýži. Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do rýžové směsi.
  3. Banán a jablko pokrájíme na kousky, promícháme se skořicovým cukrem a přidáme do rýžové směsi. Pár kousků necháme bokem na ozdobu.
  4. Zapékací misky vymazané máslem naplníme rýžovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Před servírováním ozdobíme odloženým ovocem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu