Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- 155 g cukr moučkový
- 3 lžíce voda
- 50 g mouka hladká
- 60 g ořechy vlašské mleté
- 45 g krupice hrubá
- Krém:
- dle chuti rum
- 250 g máslo
- 80 g cukr moučkový
- 300 ml mléko
- 2 lžíce mouka polohrubá
- 1 cukr vanilkový
- 100 g poleva čokoládová světlá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s krupicí a mletými vlašskými ořechy. Žloutky ušleháme společně s cukrem a vodou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a společně s moukou ho opatrně vmícháme do pěny ušlehané ze žloutků.
-
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané srdíčkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
-
Zatím z mléka a mouky uvaříme kaši. Ještě do horké kaše pak vmícháme 50 g másla‚ vanilkový cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu. Směs mícháme, dokud nevychladne. Zbylé máslo vyšleháme s cukrem do pěny‚ do které zašleháme vychladlou kaši. Přidáme trochu rumu.
-
Po vychladnutí srdíčko rozřízneme‚ pokapeme rumem a krémem. Zdobíme ozdobnými srdíčky.