Křupavá skořicová drobenka dává tomuto zákusku šmrnc.
Věra Šímová, Praha
Ingredience
- Ingredience :
- 100 g změklé máslo
- 150 g cukr moučka
- 2 ks vejce
- 300 g polohrubá mouka
- 2 lžičky mletý zázvor
- 3 lžičky kypřící prášek
- 350 ml podmáslí
- Drobenka :
- 100 g chladné máslo
- 40 g hnědý cukr
- 200 g polohrubá mouka
- 3 lžičky mletá skořice
- 1/4 lžičky mletý hřebíček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na teplotu 175 °C. Formu na pečení o rozměrech 20x30 cm důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
-
Máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny.
-
Mouku smícháme se zázvorem a kypřícím práškem, střídavě s podmáslím vmícháme do těsta. Těsto ve formě uhladíme.
-
Zapracujeme všechny suroviny na drobenku, posypeme jí koláč. Pečeme v troubě přibližně 40 - 45 minut. Koláč necháme vychladnout. Nakrájíme na malé trojúhelníky. Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany a čerstvým ovocem.