Reklama
Zákusek se skořicovou drobenkou
Fotogalerie:

Zákusek se skořicovou drobenkou

Věra Šímová
Věra Šímová
Praha 9 Vinoř

Křupavá skořicová drobenka dává tomuto zákusku šmrnc.

Věra Šímová, Praha

Ingredience

  • Ingredience :
  • 100 g změklé máslo
  • 150 g cukr moučka
  • 2 ks vejce
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 lžičky mletý zázvor
  • 3 lžičky kypřící prášek
  • 350 ml podmáslí
  • Drobenka :
  • 100 g chladné máslo
  • 40 g hnědý cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 3 lžičky mletá skořice
  • 1/4 lžičky mletý hřebíček

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na teplotu 175 °C. Formu na pečení o rozměrech 20x30 cm důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny.
  3. Mouku smícháme se zázvorem a kypřícím práškem, střídavě s podmáslím vmícháme do těsta. Těsto ve formě uhladíme.
  4. Zapracujeme všechny suroviny na drobenku, posypeme jí koláč. Pečeme v troubě přibližně 40 - 45 minut. Koláč necháme vychladnout. Nakrájíme na malé trojúhelníky. Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany a čerstvým ovocem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu