Reklama
Zajíčci z jidáškového těsta
Fotogalerie:

Zajíčci z jidáškového těsta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Trochu jinak tvarované jidáše.

Klára Smolíková, Mělník

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 1 lžíce cukr
  • 500 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • 80 g med
  • 120 g tuk
  • špetka soli
  • brusinky a mandlové lupínky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ve 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Žloutky prošleháme s medem, přidáme rozpuštěný zchladlý tuk a zbylé mléko. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí a kvásek. Těsto pořádně prohněteme a necháme kynout v teple asi 40–60 minut.

  3. Těsto rozdělíme na pět dílů. Jeden dáme stranou, zbylé vyválíme do „hada“ jako na vánočku a stočíme do tvaru šneka. Ze zbylého těsta zajíčky dotvarujeme – hlavu s ušima, tlapky a ocásek. Potřeme bílkem, dozdobíme sušenými brusinkami a posypeme plátky mandlí.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Ještě horké zajíčky můžeme pocukrovat nebo pokapat medem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu