Reklama
Zajíc z kynutého těsta
Fotogalerie:

Zajíc z kynutého těsta

Lucie Škorpíková

Praha
V mojí rodině je spousta sladkomilů, kteří se těší na velikonoční mls. Zajíčka pěkně zdobí barevné kraslice.
Lucie Škorpíková, Praha

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 kostka droždí
  • 150 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 2 žloutek
  • 180 g tuk ztužený
  • 2 lžíce rozinky
  • trocha rum
  • 2 kraslice
  • trocha citrónová kůra
  • 1 vejce
  • na vyválení mouka hladká
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku prosejeme do mísy, promícháme s cukrem a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka.
  2. krok2 Když kvásek vykyne, přidáme 2 žloutky, rozpuštěný tuk, špetku soli, větší část rozinek, které jsme předtím namočili do rumu (část necháme na dozdobení), citronovou kůru a zbytek mléka. Vše zpracujeme v tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 větší a 4 menší díly a podle vlastní fantazie vytvoříme zajíce.
    Do podpaží zajíčkovi vložíme obarvená vejce, dozdobíme rozinkami, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.

    TIP: Na zajíčka můžeme použít i sekané mandle nebo ořechy, které lze přimíchat před pečením do těsta nebo použít na jeho zdobení. Obyčejný cukr krupici zkus zčásti nahradit cukrem vanilkovým. Zajíčka je možné nakonec ozdobit podle fantazie třeba lentilkami a citronovou polevou, kterou vytvoříme z bílku a moučkového cukru.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama