Reklama
Vynikající štóla
Fotogalerie:

Vynikající štóla

Zdeňka Hlocká

Praha
Tato štóla se nejlépe zpracovává v domácí pekárně‚ až poté ji pečeme v troubě.
Zdeňka Hlocká, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka polohrubá
  • 150 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • Ostatní:
  • 250 g tvaroh měkký
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Záleží‚ jestli budeme štólu zadělávat ručně nebo v pekárně. Z pekárny je štóla nadýchanější a větší.
  2. Postup v pekárně: nejdříve do pekárny vložíme droždí‚ mléko‚ cukr‚ 1 lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce‚ změklé máslo‚ mouku a sůl a zapneme program na kynutá těsta (program nepeče).
  3. Pokud zaděláváme těsto ručně, je postup podobný. Po vykynutí asi po 1 hodině těsto rozválíme na obdélník a vložíme náplň‚ kterou rozetřeme po celé ploše. Připravili jsme ji smícháním všech uvedených ingrediencí. Potom z obou delších stran svineme do středu.
  4. Dáme na vymaštěný plech nebo na plech s pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme při 170 °C přibližně 50 minut.
  5. Po upečení ještě horkou štólu potřeme po celé ploše rozehřátým máslem a bohatě posypeme moučkovým cukrem (těsto na štólu není skoro vůbec sladké).

    TIP: Do tvarohové náplně můžeš samozřejmě přidat dle chuti strávníků rozinky nebo různé druhy kandovaného ovoce.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu