Když se dobře vychladí, je výborný.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- Korpus:
- 4 vejce (z bílků sníh)
- 120 g cukr moučka
- 100 g máslo
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 70 g polohrubá mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- 100 g mletý mák
- Krém:
- 500 ml zakysaná smetana
- 250 ml šlehačka
- 4 lžíce cukr moučka
- 20 g prášková želatina
- 50 ml voda
- 1 lžíce citronová šťáva
- 300 g jahody
- Na ozdobu:
- několik jahod
- 1 červené želé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků a lžíce cukru našleháme sníh. Zvlášť ušleháme máslo, cukr, vanilku, přidáme skořicový cukr a žloutky. Přisypeme mouku s kypřicím práškem, mák a lehce vmícháme sníh.
-
Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Zatím vyšleháme smetanu a šlehačku s cukrem, přidáme zahřátou želatinu rozpuštěnou ve vodě s citronovou šťávou a pokrájené jahody. Krém natřeme na piškot a necháme asi dvě hodiny vychladnout.
-
Na povrch pokrájíme zbylé jahody a zalijeme červeným želé připraveným dle návodu.